Paradisverkstaden lanserar stilren servis – spana in kollektionen

Paradisverkstaden har lanserat sitt första externa samarbete tillsammans med formgivaren Maja Lindahl och Kristin Kaspersen. Spana in den snygga kollektionen.

Annons

Nya serien Morgon grå, som presenterade under Formex-mässan, är en stillsam och mjuk frukostservis i glaserat och dekorerat stengods.

– Färg och form ligger oss nära om hjärtat och vi tog tillsammans fram en prototyp till en frukostserie då vi kände att vi ville expandera utbudet med fokus på det dukade bordet, berättar Maja.

Läs mer: 7 nyheter att hålla koll på från Formex

paradisverkstaden
Morgon grå, skål 335:-, asiett 275:-  

Hur föddes idén till Morgon grå?

– Idén om en frukostservis växte fram efter en tids samtal mellan mig och Paradisverkstaden om nya produkter. Tidlösa produkter med samtida anknytning och relevans. Tallrikar och skålar för alla typer av smårätter, varmt och kallt. Koppar för te, kaffe och andra drycker, soppor och buljonger.

Morgon gra skal med lock
Morgon grå skal med lock, 550:-  

Vad har varit ledordet i designen?

– Som namnet antyder, mjukhet och stillhet som en disig gryning.  Självklara, rena, mjuka linjer.  Dimridåer och grå toner som går i varandra. Tanken är att alla delar skall fungera i mängd eller som solitärer.

Annons

Berätta om materialvalet och tillverkningssättet!

– Paradisverkstaden jobbar sedan länge med stengods-lera, i det här fallet bränns den i 1250 grader.  Jag har anpassat mina produkter till den  produktion som man traditionellt jobbat med i många år. Allt är drejat, glaserat och dekorerat på Öland för hand.

Morgon grå fat med kant.
Morgon grå fat med kant, 295-360:-  

 Varför har du valt att samarbeta med Kristin Kaspersen, hur har hon satt sin prägel på kollektionen?

– Kristin vände sig till Paradisverkstaden för ett samarbete i sammanhanget kring sin nya bok ”Good Morning”. Jag hade precis tagit fram de första proverna på min morgonservis och det visade sig ligga helt i linje med vad Kristin ville ha. Vi kunde skissa vidare tillsammans på de former och funktioner som förenar våra tankar om måltid, stil och känsla. Stillsamma former med mjuka moderna nyanser av grått.
Vilken produkt du är mest nöjd med?

Annons

– Jag tycker kanske lite extra mycket om den stora koppen som är någon slags grundform i serien.

 

Morgon grå kopp, stor 285:-, liten 275:-
Morgon grå kopp, stor 285:-, liten 275:-  

Vad blir nästa projekt?

– Jag kommer att jobba vidare med Morgon grå och rita fler delar till serien och skissar även på andra produkter för andra tillverkare.
Vilka färger och former kommer vi att få se framöver?

– Jag tror att vi kommer att fortsätta se smutsiga pasteller med inslag av klara accentfärger. Naturmaterial, återvunnet och ruffa ytor i kombination med lyxigt urbana möbler och exklusiva detaljer. Ytterligheter – det asketiskt enkla råa i kombination med påkostade installationer och objekt.

Läs mer: Hållbart och ekologiskt – spana in Formex nyheter

Annons