Framgångsrika designföretaget Hem öppnar showroom i Stockholm

Efter två år utomlands flyttar designföretaget Hem – hem igen och öppnar huvudkontor i Stockholm.

Det webbaserade bolaget Hem har sedan lanseringen för två år sedan vuxit snabbt i designmöbelbranschen. De har bland annat möblerat delar av Facebook, Uber och andra jättar i Silicon Valleys kontor och levererar i dag designprodukter till 34 länder. Hittills har det haft sin bas i Berlin – men nu satsar de på hemmamarknaden och öppnar kontor i Stockholm.

– Flytten berodde i första hand på att jag vill vara här, eftersom jag har en son som är två år. Men det är också för att vi har vårt DNA här. Dessutom är penetrationen av designmöbler i Sverige mycket större än på andra marknader, säger grundare och vd Petrus Palmér till DI.

Läs även: Nya trenden: Inredningssajter öppnar fysiska butiker

Hem, vars försäljning sker på nätet, erbjuder konsumenter design som är framtagen i samarbete med flera av världens främsta formgivare så som Luca Nichetto, Nendo, Staffan Holm, Max Lamb, Gemma Holt och Form Us With Love. Företagets vision är att leverera högklassig design till ett lägre pris tack vare färre mellanhänder.

Annons

– Vi är mycket glada över att öppna huvudkontor i Stockholm, vilket kommer bli en global knutpunkt för våra internationella marknader, säger Petrus Palmér.

Kollektionen består av över 300 produkter i form av möbler, belysning och accessoarer som är enkla att montera. En av höstens designnyheter är Udon Chair formgiven av Staffan Holm, som har hämtat kunskap och inspiration från skandinaviska snickartraditioner.

Läs även: Staffan Holms höstnyheter från Formex: Gjutjärn och kalksten

Stolen Udon chair är tillverkad i bok och finns i fem färger: svart, brun, grön, blå och naturell. Finns i nätbutik i oktober. Pris 2900 :-
Stolen Udon chair är tillverkad i bok och finns i fem färger: Svart, brun, grön, blå och naturell. Finns i nätbutik från och med oktober. Pris 2900 :-