Så uppdaterar Fredericia Børge Mogensens Spanish Chair

Danska Fredericia Furniture nylanserar Børge Mogensens klassiker ”Spanish chair” med ny sitthöjd och utökade valmöjligheter – allt för att bevara och anpassa klassikern till dagens hem.

Annons
Två "Spanish Chair" i den nya matsalsstols modellen i mörk finish.
Den nya modellen av Spanish Chair finns att köpa från september 2018.  

Spanish Chair som genom tiderna präglats av de breda armstöden och den låga sitthöjden går nu in en ny era. För att hylla den klassiska stolen så höjer Fredericia nu stolens sitthöjd så att den passar in i dagens hem. De noga utvalda materialvalen ses fortfarande som en självklarhet i designen: ek och sadelläder av högsta kvalitet utlovas. Stolen kommer med eller utan armstöd och friheten att själv välja finish från ljusa till mörka toner.

Två stycken klassiska "Spanish Chair" i brunt läder och ljus ek formgiven av Mogensen.
Den klassiska modellen av Spanish Chair.  

Det var 1964 som ”spanska stolen” lanserades för första gången med inspiration från traditionella hantverk som Mogensens blick fastnat på under hans resor i Spanien. De breda armstöden och utsmyckade stolarna syntes ofta i områden som påverkats av ottomanska och islamiska kulturer. Mogensen moderniserade sin design genom att minska utsmyckningen samtidigt som han behöll stolens låga form – resultatet blev en av Mogensens mest hyllade skapelser.

Annons
De nya "Spanish Chair" i ljus ek och konjakfärgat läder. Både med och utan handtag.
Stolen kommer finnas i toner från mörkt till ljust, allt för en personlig atmosfär.  

Spanish Chair hittar vi alltså inte längre bara i vardagsrummet, utan nu även vid matsalsbordet. Stolen finns att köpa från september 2018 och kommer kosta från 21 649 kronor.

10 snygga och trendiga stolar som tar över våra hem 

Här sitter du snyggast i vår 

Annons