sandqvist mora förkläde kniv väska

Sandqvist samarbetar med Morakniv

Kollektionen består av nio stycken objekt gjorda av kvalitetsmaterial från väsktillverkarna Sandqvist och knivpionjärerna Morakniv.

Annons

Det har gått otroliga 125 år sedan företaget Morakniv grundades av Frost-Erik Erson, som efter en resa till Nordamerika återvände till sin hemby Östnor och öppnade en fabrik som sedermera skulle utvecklas till det kvalitetsmärke Morakniv är i dag.

Väsktillverkarna Sandqvist har kanske inte riktigt samma rika historia som Morakniv, då man grundades 2004, men det man har gemensamt är att man vill lyfta genuint hantverk av högsta kvalitet. Sandqvist väskor och tillbehör är kända för att tillverkas i slitstarkt läder och canvas, vilket gör att samarbetet känns helt naturligt.

Sandqvist morakniv kollektion
Foto: Sarah Lönn  

Totalt består Sandqvist x Morakniv av nio stycken objekt som alla kommer i två olika färger. Bland annat erbjuder man ett förkläde, ryggsäck, knivsetväska, knivslida, logbärare, samt en exklusiv och limiterad kniv.

Annons

– En pålitlig, stabil och högkvalitativ kniv är precis vad vi som grundat Sandqvist behöver när vi gör det vi älskar: vandra, flugfiske, och överlevnad i naturen. För oss har sambandet med Morakniv alltid varit starkt, med tanke på att vi delar samma kärnvärderingar som kvalitet, hållbarhet, funktionalitet och estetik, säger Sebastian Westin, medgrundare Sandqvist, i ett pressmeddelande.

För kollektionen har Sandqvist och Morakniv skapat en gemensam symbol som består av skog och skydd, samtidigt som man namngett samtliga produkter efter viktiga platser i Mora. Väskorna är gjorda av 100% ekologisk canvas och högkvalitativt kornläder.

Sandqvist morakniv väska
Foto: Johanna Pettersson  
SandqvistxMora läder på stol
Foto: Sarah Lönn  
Annons

Sandqvist x Morakniv finns tillgänglig i butikerna Grandpa, Naturkompaniet, Sandqvist och Morakniv, online hos Bagaren & Kocken samt Scandinavian Design Center.

Publicerat 05 november 2018
Annons