Sigge Billgren Udiso Studio

Kika in hemma hos Nude of Scandinavia-grundarna
1:27

Efter reklamen: Kika in hemma hos Nude of Scandinavia-grundarna

(1:27)

Slå på ljud

seSigge Billgren, bror till Elsa och Andrea Billgren och tillika då son till Ernst och Helene, lanserar sin första inredningsaccessoar, spegeln Udiso.

Udiso är inspirerad av svenskt 1920- och 30-tal, enligt upphovsmannen Sigge.

Inspirationen bakom spegeln Udiso

»Då var ramen viktigare än själv funktionen och spegeln var mer som ett konstverk. Det vill jag återskapa. Udiso är inspirerad av strandkantens stenar och snäckor, där finns inget mönster som är det andra likt och alla har ett naturligt och äkta flow i sig. När denna form väl kom till kände jag att jag var tvungen att tillverka den, spegeln fick inte bara bli en kladdig skiss som man lägger bland resten av pappren i högen. Pappa har alltid hamrat i mig att inte vänta på att bli inspirerad, det får man ordna själv.«

Sigge Billgrens spegel Udiso i en styling av Linnéa Salmén.

Här syns spegeln Udiso i en pressbild för Bemz. Styling av Linnén Salmén.

Köpt franskt slott för 800 kronor – får nyttja hela livet

Spegeln Udiso är ett hantverk

Udiso är en handgjord spegel som tillverkas i Stockholm: ramen är i metall och baksidan i trä. Storlekar från 80 till 120 cm i diameter. Spegeln lanseras i september och kan förbeställas via www.udiso.se eller via dm på instagram @udiso.studio. Det är även en bordsspegel på gång.

Sigge Billgrens spegel Udiso

Udisons material är svartstål och glas och en träskiva som baksida. Metallplatta som man skruvar upp på väggen som man hakar på spegeln (en hane och en hona på spegeln). Spegeln är även skyddad med en halvmatt lack för att undvika rost. En bordspegel kommer under sommaren.

Alla speglar är signerade och numrerade, upplagan är x/199. Mer info på instagram @udiso.studio.

Ellos samarbete med Marie Olsson Nylander – köp våra favoriter ur kollektionen