Sigge Billgren Udiso Studio

Sigge Billgren lanserar handgjord Spegel

Spegel spegel på väggen där... Sigge Billgren har gjort en spegel som ska vara lika mycket konstverk som spegel. Möt Udiso.

Annons
Kika in hemma hos Nude of Scandinavia-grundarna
Kika in hemma hos Nude of Scandinavia-grundarna
1:27

seSigge Billgren, bror till Elsa och Andrea Billgren och tillika då son till Ernst och Helene, lanserar sin första inredningsaccessoar, spegeln Udiso.

Udiso är inspirerad av svenskt 1920- och 30-tal, enligt upphovsmannen Sigge.

Inspirationen bakom spegeln Udiso

»Då var ramen viktigare än själv funktionen och spegeln var mer som ett konstverk. Det vill jag återskapa. Udiso är inspirerad av strandkantens stenar och snäckor, där finns inget mönster som är det andra likt och alla har ett naturligt och äkta flow i sig. När denna form väl kom till kände jag att jag var tvungen att tillverka den, spegeln fick inte bara bli en kladdig skiss som man lägger bland resten av pappren i högen. Pappa har alltid hamrat i mig att inte vänta på att bli inspirerad, det får man ordna själv.«

Annons
Sigge Billgrens spegel Udiso i en styling av Linnéa Salmén.
Här syns spegeln Udiso i en pressbild för Bemz. Styling av Linnén Salmén.  

Spegeln Udiso är ett hantverk

Udiso är en handgjord spegel som tillverkas i Stockholm: ramen är i metall och baksidan i trä. Storlekar från 80 till 120 cm i diameter. Spegeln lanseras i september och kan förbeställas via www.udiso.se eller via dm på instagram @udiso.studio. Det är även en bordsspegel på gång.

Sigge Billgrens spegel Udiso
Udisons material är svartstål och glas och en träskiva som baksida. Metallplatta som man skruvar upp på väggen som man hakar på spegeln (en hane och en hona på spegeln). Spegeln är även skyddad med en halvmatt lack för att undvika rost. En bordspegel kommer under sommaren.  

Alla speglar är signerade och numrerade, upplagan är x/199. Mer info på instagram @udiso.studio.

Annons
Publicerat 13 augusti 2021
Annons