Snart öppnar Alma – Stockholms största mötesplats för kreatörer

I oktober 2016 slår portarna upp till medlemsklubben Alma – en samlingsplats för kreatörer i Stockholm. Residence fick en pratstund med Fredrik Carlström, en av grundarna.

Annons

Beckmans tidigare lokaler på Nybrogatan 8 får nytt liv när Alma flyttar in – en plats där social interaktion och professionell utveckling för personer inom kreativa yrken står i fokus. Arbetet med att utforma Almas hus på Nybrogatan 8, leds av Fredrik Carlström.

– Jag upplevde att det saknades en naturlig samlingsplats för kreatörer i Stockholm där man kunde ses, umgås och utbyta idéer. För människor som brinner för sina yrken tror jag att arbetstid och fritid går ihop alltmer, därför vill jag att Alma ska vara en plats för kreatörer av kreatörer. Här ska man kunna ta en fika, en öl och veta att lampan ovanför mig har designern på våning två gjort, säger Fredrik Carlström.

I Alma-huset kommer kreatörer och entreprenörer verksamma inom design, arkitektur, film, mode, reklam, musik, konst och media att kunna arbeta både koncentrerat eller tillsammans med andra. Medlemmarna kommer dessutom att kunna ta del av events, paneler, workshops och utställningar i huset.

Annons

– Ett absolut krav för att få bli medlem är att du jobbar inom ett kreativt fält, men vi har även medlemmar som är jurister eller finansiärer som är verksamma inom kreativa projekt.

Idén om Alma föddes i november för ett år sedan. Den 3 oktober flyttar första hyresgästen in och 23 november öppnas huset upp för allmänheten.

Utformningen av byggnaderna står arkitekterna Tham & Videgård för. I huset kommer även Austere, en design- och konceptbutik från Los Angeles och New York att husera, en musikstudio samt ett nytt restaurangkoncept av och med krögarna Martin Brag och Leo Frodell.

– Trots att det har gått väldigt fort från idé till genomförande så har jag och mitt team gjort det väldigt svårt för oss. Vi har bland annat designat en egen servis, lampor, formgivit en egen soffa och verkligen valt ut saker som inte finns i Sverige för att skapa en så inspirerande miljö som möjligt.

Läs även: 

Framgångsrika designföretaget Hem öppnar showroom i Stockholm

Hopes grundare lanserar egendesignad möbel

Några av Sveriges bästa designers inreder restaurangen i nya Nationalmuseum

Publicerat 28 september 2016
Annons