toogood modern house

Stjärninredaren Faye Toogood hjälper nya husägare

Är det årets flytta hemifrån-box? Stjärninredaren Faye Toogood har tagit fram en välkomstgåva för nyinflyttade esteter tillsammans med den brittiska fastighetsmäklaren The Modern House.

Annons

Inredaren Faye Toogood har tagit fram en välkomstgåva för nyinflyttade husköpare med inredningsintresse. Boxen är ett samarbete med den brittiska fastighetsmäklaren The Modern House, som hennes man, arkitekten Matt Gibberd, driver – en agentur som säljer modernistiska och arkitektoniskt intressanta hus. Välkomstboxen ska erbjuda ett fint alternativ till de traditionella välkomstgåvorna som ges till nya husägare och den innehåller sex föremål, inklusive ett förkläde, en kopp, en skål och en uppsättning korrespondenskort.

Toogood och The Modern House hade som målsättning att arbeta med lokala hantverkare; alla sex objekt har tillverkats av brittiska designer.

modern house kit
 
faye box
 
Annons

En kvalitativ startbox

Enligt Gibberd är avsikten att ge designmedvetna en samling objekt som är lite mer långsiktiga än en flaska champagne, en kvalitativ startbox för de inredningsintresserade som vill ha en inblick i lokalproducerat gods. Faye Toogood och hennes syster Erica har designat ett förkläde av vit bomull, keramikern Olivia Fiddes har skapat en kopp av brun lera med en inre röd glasyr och den vackra skålen i boxen är gjord av den Londonsbaserade formgivaren Malgorzata Bany.

– Att flytta till ett nytt hus är extremt känslomässigt. Vissa människor flyttar av goda skäl, andra mindre så. En flytt innebär ofta en stor mängd stress och många förändringar, men det medför också att vi synar de saker vi omger oss med och funderar över i vilken typ av interiör vi vill leva. Boxen kan tillföra något fint i den processen, säger Faye Toogood.

Annons
toogood pots plant
 
faye toogood box
 
modern house Faye toogood
 
modern house kit toogood
 
Annons
modern house moving in
 
toogood apron
 

Läs mer om The Modern House här.

Annons

Läs mer:

Norrgavel firar 25 år – Hanna Nova Beatrice väljer sina favoriter

Nio möbelfavoriter från nya Nationalmuseum

Nationalmuseum öppnar igen efter fem år

Publicerat 14 oktober 2018
Annons