SDW 2020 exhibitions

Utställningarna du inte får missa under Stockholm Design Week

Här är utställningarna du ska hålla lite extra koll på under Stockholm Design Week 2020. Det händer massor i city!

Annons

The Archive på Riksarkivet

SDW 2020 exhibitions
 

Välkomna till den tredje utställningen som Residence f d chefredaktör Hanna Nova Beatrice kurerar för Ariake, stylad av Annaleena Leino. I år blir det ett samspel mellan två danska och två japanska varumärken som delar samma syn på design och estetik, i ett väldigt fint samspel. Varumärket Arita 2016/ är från samma region som Ariake; de gör otroligt fint porslin, bland annat kollektioner med Ingegerd Råman och Taf. Företaget Le Klint leker med japanskt hantverk och uttryck i sina plisserade lampor. Och Friends and Founders har sitt strama eleganta men ändå väldigt tydliga formspråk. Ariake visar nytt av bland annat Note Design Studio. Riksarkivets spännande rum och vackra inramning klär in hela utställningen på ett magnifikt vis.

Annons

När: 5-6 februari kl 10-20, fredag 7 kl 10-17

Var: Riksarkivet på Riddarholmen.

Mattias Stenberg c/o Stockholms auktionsverk

sdw 2020
 

Designern Mattias Stenberg bjuder in till en retrospektiv från sin enorma produktion på Stockholms auktionsverk. Inte mindre än 120 stycken verk kommer vi att få at del av, däribland 22 unika objekt framtagna enkom för detta tillfälle. Några samarbetspartners: Adea, Asplund, Bolon, Kosta Boda och Zero lighting. Allt som visas kommer att auktioneras ut online under samma tidsperiod.

När: 4-8 februari, kolla auktionsverket.com för öppettider

Var: Stockholms auktionsverk på Nybrogatan

Magniberg x 2

SDW 2020 exhibitions
 

Bäddkollektionen Fantasy markerar Magnibergs nya riktning: att utforska skärningspunkten mellan inredning och mode. Under Stockholm Design Week har man bjudit in några vänner från hela världen för att markera sitt intresse för det funktionella, fantasifulla och kulturella. Här syns, förutom Magnibergs egna produktion, arbeten av Nina Nørgaard, Casper Sejersen, Mikael Olsson och Hanna Moon. Det sker i Magniberg Office & Gallery space.

Annons

Var: Magniberg, Grev Magnigatan 6

När: 4-8 februari kl 10-17

Magniberg på Teatergrillen

I samband med designveckan gör Magniberg ett gästspel på Teatergrillen, vattenhålet intill Dramaten där kulturpersoner njutit mat och dryck i decennier. Magniberg ställer ut egen produktion i en härlig installation i magisk miljö.

När: Hela veckan under restaurangens öppettider

Var: Teatergrillen, Nybrogatan 3

Dialogues Ted Space på Sturegatan

SDW 2020 exhibitions
 

En liten utställning i en nedtonad lägenhet mitt i centrala Stockholm. Helt enkelt en visuell dialog mellan designvänner och möbler som fokuserar på det goda och enkla livet. Hur kommer vi möblera våra hem i framtiden? Vi kommer få se nya produkter från Ann Demeulemeester, Artilleriet, A part, Cappelen Dimyr, Frama, Jotun och Tre Sekel. Och keramik och konst från Anton Alvarez, Åsa Stenerhag, Evelina Kroon, Simon Anund och Jenny Nordberg.

Annons

Curerad av Hanna Nova Beatrice

Stylad av Krakvik Dorazio

När: 4-7 februari kl 10-18

Var: Sturegatan 18

Note Design studio på Bukowskis

SDW 2020 exhibitions
 

På Bukowskis äger en installation av Note Design Studio rum, i samarbete med Vibia, Kvadrat och Mutina. Installationen syftar till att få ett annat perspektiv och uppfattning av saker från Bukowskis prestigefulla arkiv. Utmaningen med denna unika utställning är att visa utrymmena i auktionshuset Bukowskis, och allt inom dem. Textil och keramik, ljus och skuggor, objekt och tomma tomrum blir en spännande fond.

När: 4-8 februari kl 11-18

Var: Bukowskis, Arsenalsgatan

Misschiefs på Bångska palatset

SDW 2020 exhibitions
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Misschiefs, en banbrytande feministisk nomadutställning av ett designkollektiv som består av 10 svenska kvinnliga formgivare med gäster. Alla föremål och möbler är handgjorda bara för Misschiefs och säljs i maximalt tre exemplar vardera.

Misschiefs kommer att avslöjas i Stockholm under årets viktigaste vecka för nordisk design, Stockholm Design Week. Utställningen sträcker sig över 200 kvadratmeter i en tom lägenhet intill Bångska slottet, en historisk byggnad från 1883.

När: 4-22 februari kl 10-17

Var: Bångska palatset, Stureplan 6

SDW 2020 exhibitions
 

Inhale Exhale på Designgalleriet

Designgalleriet i Stockholm visar utställningar med unga fristående formgivare liksom utställningar med etablerade designföretag. Sedan starten 2008 har besökare fått se och uppleva mode, inredningsdesign, industridesign, grafisk form och konsthantverk. Initiativet till Designgalleriet kommer från trendspanaren Stefan Nilsson. Sedan 2018 är galleriet mobilt och gör olika nedslag på olika platser. I år gör man utställningen Inhale Exhale av Nina Jobs och Stina Sandwall. En helt ny möbelkollektion och designobjekt som kompletterar varandra visas i en tilltalande och lugn miljö, andas in, andas ut… Allt produceras och tillverkas i Sverige.

När: 4-7 februari kl 12-18

Var: Skeppargatan 39

Läs mer:

Maison & Objet 2020

5 inredningsmissar med belysning – så lyckas du

Publicerat 31 januari 2020
Annons