11 snygga och tidlösa DIY-projekt

11 snygga och tidlösa DIY-projekt att inspireras av

Ge hemmet lite extra kärlek! Vi har samlat 11 kreativa DIY-projekt – från snygg vikvägg till stilrent nattduksbord.

Annons
DIY: Så gör du en vacker midsommarkrans
DIY: Så gör du en vacker midsommarkrans
1:50

Åren 2020 och 2021 var speciella för oss alla. Extra mycket tid har spenderats hemma och allt fler har tagit sig an hemmaprojekt, stora som små, för att maxa myskänslan och ge hemmet den kärlek det förtjänar. Vi har samlat 11 kreativa DIY-projekt som är värda att testa.

Här är 11 snygga och tidlösa DIY-projekt att testa eller inspireras av:

DIY-projekt kommer i alla möjliga utföranden och vi har listat favoriterna – från en smart vikvägg i rotting till snygga spegelkuber och smarta nattduksbord. Låt kreativiteten flöda!

Annons

1. Stilsäker vikvägg i rotting

Så gör du en trendig vikvägg i rotting
Foto: Ragnar Ómarsson. Styling och Ikeahack: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma.  

Naturmaterial, och framförallt rotting, är en stor inredningstrend i år. Naturmaterial är extra tacksamt på grund av sin enkla och tidlösa känsla som fungerar bra i alla typer av hem. En vikvägg är utmärkt för dig som vill skärma av och skapa nya ytor i hemmet. Inspireras av stylisten Pella Hedebys smarta tips och gör en i rotting. Resultatet? Svårslaget!

Gör så här >>

2. FÄRGKLICK I FÖRVARINGSVÄG

Gör om ditt Ivar-skåp med färg
Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma.  

Känner du dig lite trött på någon möbel hemma? Lite färg förnyar vilken möbel som helst och gör stor skillnad för både hem och rum. Här har klassiska Ikea-skåpet Ivar fått sig en snygg uppdatering med en snygg blå nyans.

Annons

GÖR SÅ HÄR >>

3. Från betongkruka till stilrent bord

Så gör du ett stilrent bord av en betongkruka
Foto: Helena Nord.  

Har du en stor kruka i trädgården eller på uteplatsen som inte längre är i användning? Då är det hög tid att ge den nytt liv. Här används nämligen betongkrukan som underrede till ett stilrent matbord med lyxkänsla – så smart och inte minst hållbart!

Gör så här >>

4. Ivar-skåp i ny tappning

Dags att ge det klassiska Ivar-skåpet ett trendigt lyft! Många av oss har säkert skåpet hemma och känner att det vore på sin plats med en uppdatering. Genom att förnya dörrarna får möbeln en helt ny look och för dig som gillar den skandinaviska looken är rotting helrätt.

Annons

Gör så här >>

5. Klä om stolen med mysig fuskpäls

Klä om stolen med fuskpäls
Foto: Helena Nord.  

Maxa den ombonade och inte minst mysiga känslan i hemmet med en gosig fuskpälsstol. Ett enkelt och snyggt sätt att förvandla en vanlig möbel till en härlig inredningsdetalj. Dessutom blir det en snygg kontrast till resten av heminredningen.

Gör så här >>

6. Statement-piedestalen

Gör din egen piedestal
Foto: Tambur.  

Framhäv dina favoritdetaljer i hemmet med en snygg piedestal. Piedestalen är onekligen ett statement piece som snabbt lyfter heminredningen ett snäpp eller två. Att göra en egen är inte det allra enklaste, men inte heller svårt.

Annons

Gör så här >>

7. Läcker frukostbricka i trä

Så enkelt gör du en snygg frukostbricka i trä
Foto: Your DIY Family.  

Gillar du också att inleda helgen med en härlig frukost (eller brunch!) i sängen? Då är en frukostbricka precis det du behöver. Denna variant i trä är inte speciellt svår att bygga själv med en design som både är snygg och tidlös.

Gör så här >>

8. Lekfull klättervägg för katter

Skapa en klättervägg för katter
Foto: Ikea.  

Dags att göra livet ännu härligare för din katt! Skapa en festlig klättervägg som garanterat kommer bli en succé. Här används Ikeas hylla Mosslanda som lätt går att variera efter tycke och smak. Glöm inte att addera en och annan leksak som din katt tycker extra mycket om.

Annons

Gör så här >>

9. Stilfull spegelkub

Så gör du en spegelkub
Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma.  

En spegelkub är en lyxig inredningsdetalj som fyller många funktioner. Använd som ett mindre soffbord, nattduksbord eller varför inte en liten piedestal. Välj själv hur många speglar du väljer att använda dig av och skapa en spegelkub som passar just dig och ditt hem.

Gör så här >>

10. Enkel julkrans i eukalyptus

Så gör du en enkel julkrans
Foto: Helena Nord.  

När julen börjar närma sig är det alltid fint att ladda upp med en och annan stämningsfull dekoration. Årets kanske finaste julkrans är signerad DIY-experten Helena Nord och består av eukalyptus. Spara och testa när det vankas julpyssel!

Annons

Gör så här >>

11. Trendigt nattduksbord i rotting

Så gör du ett snyggt sängbord i rotting
Foto & DIY: Burkatron.  

Litet fast rymligt – och väldigt snyggt. I det här DIY-projektet står Ikeas sängbord Nesna i fokus. Med enkla medel får nattduksbordet ett trendigt lyft och tillför en stilsäker känsla till sovrummet. Det blir inte bättre än så!

Gör så här >>

Publicerat 09 juni 2021
Annons