enkla och fina sommardrinka

4 enkla, somriga drinkar – som blir fina till fest

Vill du njuta av en somrig drink, utan att behöva följa avancerade recept? Vi tipsar om fyra enkla sommardrinkar som dessutom är vackra nog att servera till gästerna på fest!

Annons

Servera en snygg fördrink på sommarfesten eller fira in semestern med en after work i trädgården med hemmagjorda drinkar. En drink man gärna bjuder gästerna på behöver varken vara svår att laga eller kräva särskilt mycket tid, utrustning eller kunskap.

De här fyra drinkarna är busenkla att laga och för att göra dem festliga krävs bara några få ingredienser och snygga glas att hälla upp dem i!

1. Enkel drink med bubbel och isglass

Enkel drink med bubbel och isglass
Foto: Cervera  

Den enklaste sommardrinken av dem alla – och så god!

Välj valfri isglass som du gillar eller variera med olika smaker och färger om du ska servera flera drinkar. Placera isglassen i glaset, gärna i en elegant champagneskål som ovan, och häll över valfritt bubbel, med eller utan alkohol. Voilà, sommarens enklaste drink är serverad!

Annons

2. Enkel drink med gin och grapefrukt

Enkel sommardrink med gin och grapefrukt
Foto: Cervera  

En sommardrink för G&T-älskaren eller dig som gillar grapefrukt.

Pressa ut fruktjuicen ur två grapefrukter och blanda med fyra matskedar socker för fyra drinkar, öka mängden proportionellt för fler drinkar. Häll i rikligt med mineralvatten och avsluta med cirka 10 centiliter gin, smaka av för att uppnå den styrka och smak du är ute efter.

Servera drinken i ett stort, runt gin- och tonicglas med mycket is och skivad grapefrukt samt garnera gärna med en kvist rosmarin. Njut!

3. Päroncider med en elegant twist

Festlig päroncider drink
Foto: Cervera  

En enkel drink som passar utmärkt under sommaren och får sin elegans genom val av glas och garnityren.

Annons

Häll upp en liten skvätt päroncognac i ett högt drinkglas, lägg i rikligt med is och fyll upp glaset med valfri päroncider. Garnera med en tunn skiva päron för den rätta, festliga touchen.

4. Enkel melonslush med rom eller gin

enkel melonslush drink
Foto: Cervera  

Låt margaritaglasen komma till användning med den här somriga drinken! Den här drinken kan du göra på antingen vattenmelon och cantaloupemelon och den är dessutom enkel att göra alkoholfri.

Skär melonen i kuber och frys in i minst tre timmar. Mixa sedan den frysta melonen tillsammans med lime- alternativt citronjuice enligt smak, tonicvatten och en skvätt ljus rom eller gin, beroende på vad du föredrar. Addera krossad is om du inte hinner frysa melonen tillräckligt länge och vill ha en isig konsistens.

Häll upp i margaritaglas, garnera med mynta och dekorera med melon på ett grillspett för somrig festkänsla!

Läs mer:

3 enkla drinkar med vodka som bas

Så gör du enkelt kaffedrinken Dalgona Martini

6 somriga drinkar på rosévin

Publicerat 25 juni 2020
Annons