4 enkla steg – så skapar du snygg väggfond i betong

Älskar du att inreda med detaljer i härlig industrikänsla? Då är en snygg väggfond i betong rätt väg att gå. I 4 enkla steg kan du enkelt göra din egen med hjälp av lite färg, spackel och strukturmedel!

Annons

I år har en stark trend inom inredning varit att satsa mer på strukturer – på väggar, i materialval och på våra möbler. Kalkfärgen har gjort comeback i våra hem och är ett tydligt exempel på att vi vågar låta struktur ta plats i våra hem på allvar.

För Alcro har stylisten Emma Wallén tagit fasta på just detta i form av en vacker väggfond i betong. Med hjälp av spackel, strukturmedel och väggfärger i två nyanser har hon skapat en väggfond med en härligt grovkornig industrikänsla. En vacker inredningsdetalj för den som inte vill måla om ett helt rum eller en vägg.

Så lyckas du själv skapa en väggfond i betong i 4 enkla steg.

1. Välj storlek

Det första steget är att välja ut vilken träskiva du vill måla.

2. Spackla

Spackla ojämnt och tunt för att få fram den struktur du själv tycker om.

3. Måla

Alcro_struktur_Styling Emma Wallmen Foto Therese Winberg
 

Med hjälp av de kulörer du själv tycker om målar du färgen i runda rörelser med en kökssvamp. Blanda den mörkare kulören med den ljusare för att få fram fler nyanser.

Annons

4. Tillsätt struktur

Alcro_struktur_Styling Emma Wallmen Foto Therese Winberg
 

Med hjälp av strukturmedel eller handspackel kan du i valda färger och partier för att få till en ojämn betongstruktur på den målade ytan. Tänk bara på att inte tillsätta för mycket då ytan blir mer lik puts än betong då.

Alcro_struktur_Styling Emma Wallmen Foto Therese Winberg
Stylisten Emma Wallén har använt produkter från Alcro i form av deras handspackel samt Pashmina helmatt i kulörerna Anis och Silverpil för detta tjusiga resultat.  

Styling: Emma Wallmén. Foto: Therese Winberg.

Publicerat 27 april 2016
Annons