5 enkla sätt att väcka liv i ledsna krukväxter

Få saker kan lysa upp ett rum som gröna blad och fina blommor på en krukväxt. Men alla som äger en vet också hur lätt det är hänt att de börjar sloka och tappa färgen. Testa något av de här knepen innan du slänger ut dem.

5 knep att ta till när dina krukväxter vissnar

 

1. Plantera om!

Ibland behöver det faktiskt inte vara svårare än så här! Plantera helt enkelt om din krukväxt i ny fräsch jord och välj gärna en lite större kruka än den som växten stod i tidigare.

2. Ge den bättre näring!

Precis som du behöver dina krukväxter nyttig kost. Se till at att du vattnar och tillför näring regelbundet.

3. Övervattna inte!

Det KAN bli för mycket av det goda! Faktiskt är ett av de absolut vanligaste misstagen vi gör med våra krukväxter just att vi vattnar dem för mycket. Följ det här enkla knepet för att vara helt säker på att du inte övervattnar dina blommor.

4. Utrota krypen

Har din krukväxt drabbats av ovälkomna gäster? I så fall är det kanske inte så konstigt att de inte mår så bra! Att spreja vatten med lite såpa i brukar utrota de flesta småkryp.

5. Testa ett växthus

Kanske är det så att dina växter helt enkelt behöver lite fuktigare luft? Du behöver inte investera i något dyrt växthus utan kan göra ett tillfälligt genom att placera en plastpåse över krukväxten i några dagar för att skapa en miljö som de trivs lite bättre i och får en chans att återhämta sig.

Källa: HouseBeautiful

Läs mer: 

Därför dör dina växter – 7 vanliga orsaker

5 lättskötta växter för dig som glömmer att vattna

6 växter som överlever höstmörkret