5 handfasta tips – så Instagram-fotar du ditt hem som ett proffs

Annons

Även om du sätter vinkeln, ljussättningen och själva motivet kan bilder från ditt hem ändå se platta ut när de publiceras på Instagram. Knepet att få till den perfekta inredningsbilden med mobilkameran är dock enklare än vad många tror.

1. Det sitter i detaljerna

– Fokusera på detaljer som berättar en historia, till exempel ett nattduksbord med en glimt av vackra sängkläder, lampor eller fotografier i bakgrunden. Dekorativa accessoarer är mer intressanta än ett bild på bara ett sovrum, säger Aerin Lauder, grundare av livsstilsmärket Aerin till Vogue.

2. Välj dina vinklar

Vinkeln kan verkligen göra skillnad och inredningsdesignern Ryan Korban menar att man alltid ska fota uppifrån och ner.

– Att fotografera från uppifrånperspektivet är den bästa vinkeln för Instagram. Det känns alltid mer dramatiskt, säger han och tipsar om appen Snapseed.

– Jag använder ofta Snapseed som tillåter mig att redigera mina Instagram-bilder professionellt.

Annons

3. Tänk inte för mycket

– Det finns inget recept för att ta den perfekta bilden. Instagram handlar inte om konst, det handlar om en omedelbar känsla och ju mer naturlig ton desto större inverkan har bilden. Jag verkligen avskyr alltför arrangerade bilder på Instagram, säger designern Robert Couturier.

4. Våga testa

– Det enda sättet att se om en möbel eller inredningspryl blir bra på bild är att fotografera och utvärdera. Det finns inga regler för vilka material eller färger som fungerar bra ihop, säger Emily Henderson, inredningsstylist och författare.

5. Utnyttja dagsljuset

Det är något speciellt med dagens första ljus och många proffsfotografer ser till att utnyttja det till max.

– Morgon- och det tidiga dagsljuset är alltid mest smickrande på Instagram. Jag brukar inte ta särskilt många inredningsbilder på kvällen eftersom de flesta detaljer helt enkelt inte gör sig lika bra då, säger Henderson.

Källa: Vogue Foto via: Decordots / The Design Chaser

Publicerat 08 januari 2016
Annons