ikeahacks våren 2020

1:45

Efter reklamen: DIY: Så gör du en kruka i gips – vacker och enkel

(1:45)

Vill du ge hemmet en våruppdatering? Det går att göra på flera sätt, exempelvis genom att möblera om eller byta ut textilier i sov- och vardagsrum.

Att prova ett Ikeahack är ett annat smart sätt som ger hemmet en uppfräschning och dessutom blir ett roligt projekt. Uppdatera dina gamla favoriter från Ikea eller varför  inte personalisera nytillskotten i inredningen?

Här är sju snygga Ikeahacks att inspireras av eller att kopiera rakt av!

Ikeahack 1: Sänggavel i linne

Ikeahack för sänggavel

Foto: Alicia Sjöström Styling: Anna Lenskog Belfrage för Ikea Livet Hemma

Uppdatera sänggaveln och ge sovrummet vårkänsla med tvättad linne. Det här DIY-projektet är enkelt och du kan göra det personligt genom val av textil, färg och eventuella broderier eller andra dekorativa element.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 2: DIY-växthylla

Våren är synonym med efterlängtad grönska och det är även ett perfekt sätt att uppdatera hemmet. Inred med växter och lyft fram dem i inredningen med en fin växthylla. Den här Ikea-hyllan för växter har dessutom fått en trendig uppdatering med naturmaterial.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 3: Snyggt ställ för köksredskap

Slipp oreda i kökslådorna och inred för ordning och reda med det här stilfulla stället för köksredskapen. Enkelt och billigt att göra – och resultatet blir riktigt snyggt!

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 4: Frukostbricka i vårfärger

ikeahack-bricka

Foto: Brit+Co

Plocka in dina favoritfärger i inredningen med hjälp av det här fina Ikeahacket. Låt kreativiteten flöda och skapa en personlig frukostbricka som garanterat lyser upp både i hemmet och i Instagram-flödet.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 5: Vas med sommarklädsel

Ikeahack – vas med textil

Foto: Ragnar Òmarsson Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma

Piffa till de klassiska vaserna i glas med textil för en ny, vacker look. Det tunna linnetyget släpper igenom en aning ljus och blir en harmonisk detalj i inredningen.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 6: Dörr till Billy-hyllan

Ikeahack - gör dörrar till Billy-hyllan

Foto: Ich designer

Önskar du ibland att det gick att gömma undan hemmets mindre prylar, hur fint de än är organiserat i hyllan? Det här smarta Ikeahacket löser förvaringsproblemet och ger en mer rofylld och minimalistisk känsla till inredningen. Dessutom kan du piffa till dörren med valfri färg och valfritt handtag för att matcha din inredningsstil.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 7: Ivar-skåp med dörrar i rotting

ikeahack ivar skåp med rotting

Foto: Burkatron

Uppdatera det klassiska Ivar-skåpet med personliga dörrar för en helt ny möbel. Det här stilsäkra hacket adderar trendig rotting till hemmet på ett enkelt och budgetvänligt sätt.

Du hittar instruktionerna här.

Videon kunde inte hittas

Läs mer:

10 DIY-projekt att pyssla med hemma

4 DIY-projekt som gör hemmakontoret snyggare