7 saker du inte ska förvara i badrummet

Saker som vi använder i ett badrum brukar vanligtvis också förvaras där. Men det kan vara direkt skadligt.

Annons

Här är 7 saker du inte ska förvara i badrummet:

1. Smink

Smink bör som tumregel alltid förvaras i rumstemperatur, vilket innebär att den ständigt föränderliga temperaturen i ett badrum inte är lämplig alls om du vill ha ett smink som håller sin kvalitet.

2. Läkemedel

Alla olika typer av mediciner bör ställas långt borta från fukt och värme. Detta eftersom läkemedlen faktiskt kan förlora sin verkan om de inte ligger på en sval och torr plats.

3. Smycken

Du kanske förvarar både dina halsband, örhängen och ringar i badrumsskåpet, men där bör du absolut inte lägga dem när du inte har dem på dig. Den fuktiga miljön kan påskynda oxidationsprocessen och orsaka fula fläckar. En sval och torr plats är alltid bäst.

4. Nagellack

Om du vill förlänga den förväntade livslängden på dina lack ska du inte ställa dem i badrummet där temperaturen alltid förändras. Placera dem i stället i rumstemperatur – och alltså INTE heller i kylskåpet.

Annons

Läs även: Imkes krönika: Att leva utan en fungerande toalett

5. Oanvända rakhyvlar

Förstör inte rakbladen på dina hyvlar innan du ens börjat använda dem. Lägg alla oanvända hyvlar utanför badrummet för att undvika ånga och fukt. Annars är risken att de rostar i förtid.

6. Handdukar

Eftersom badrum är en av de vanligaste platserna i ditt hem där mögel växer – och badlakan är extra känsliga för mögeltillväxt – bör du hålla dina handdukar långt därifrån. Hallen eller garderoben är ett mycket bättre alternativ.

7. Elektronik

Gillar du att lyssna på musik medan du badar eller duschar? Skippa ändå din mobil eller radio. Hög luftfuktighet gör dessa produkter sårbara för skador. Använd i stället en apparat speciellt framtagen för badrum.

Läs även: 6 sätt att fixa badrummet – utan att renovera

Källa: goodhousekeeping.com
Text: Margaretha Malmgren på Allas.se

Publicerat 29 juli 2016
Annons