De här 7 knepen gör din iPhone bättre

Du har troligtvis rätt bra koll på hur din telefon fungerar, men de här tipsen gör allt så mycket lättare.

Annons

1. Ta kort med hörlurarna

Du har kanske märkt att du kan fota genom att trycka på volymknappen på din telefon i stället för knappen på skärmen. Men visste du att volymknappen på ditt headset fungerar precis lika bra?

2. Få mer lagringsutrymme – utan att ta bort något

Trött på att få meddelandet om att din iPhone har slut på minne? Det går att lösa direkt! Gå in på iTunes, välj en film och tryck på ”hyr film”. Du behöver inte vara orolig att du måste betala något. Så länge du väljer en film som är för stor för att få plats på telefonen, så kommer den inte att laddas ner. MEN telefonen kommer att ha frigjort enmassa utrymme åt dig ändå, utan att ha tagit bort något viktigt.

3. Få din iPhone att gå snabbare

Om dina appar brukar krascha och telefonen känns slö kan det vara en idé att rensa telefonens RAM-minne. Det tar bara några sekunder.

1. Klicka på hemknappen (den lilla runda) så att du kommer till din startskärm.

Annons

2. Håll in off-knappen tills du får upp ”Dra för att stänga av”-meddelandet.

3. Släpp off-knappen och tryck i stället in hemknappen (den runda längst ner) i några sekunder. Du kommer snart vara tillbaka på startskärmen – med skillnaden att ditt RAM-minne är rensat.

Gör dock inte det här för ofta. Nya iOS är rätt bra på att hantera RAM-minnet på egen hand, men om du tycker att allt går superlångsamt kan det här vara ett bra trick att ta till.

4. Få batteriet att räcka längre

iPhones är ökända för att ladda ur blixtsnabbt, och få saker är störigare än att stå mitt i ingenstans med en död telefon. Men om du går in på inställningar > batteri > och aktiverar strömsparläge kan telefonen hålla igång upp till fyra gånger längre. Ett annat tips är att ladda telefonen i flygplansläge, om du vill att det ska gå snabbt.

5. Ta en hel serie bilder

Ska du fota någon som rör sig? Håll in fotoknappen (eller volymknappen på ditt headset) så tar telefonen en serie bilder tills du släpper. När du går igenom bilderna kan du välja den bästa genom att klicka på ”välj” under förhandsvisningen.

Annons

6. Somna till musik eller film – utan att vakna av den

Om du tycker om att somna till musik eller film, men inte att vakna av den kan du sätta en timer på musiken. Gör som när du ställer timern på ett ägg eller pasta, men när du ska välja larmsignal – rulla längst ner i listan och välj ”sluta spela”. Då pausas appar som Spotify och Youtube när timern går ut. Funkar även på iPad!

7. Zooma in och ut på Instagrambilder

Vill du kunna titta närmare på en instagrambild? Gå in på inställningar > Hjälpmedel > Zooma. Nu kan du zooma på skärmen genom att trycka snabbt med tre fingrar på skärmen. Du kan flytta zoomningen genom att dra tre fingrar över skärmen. Vill du zooma mer? Tryck tre gånger med tre fingrar för att få upp zoom-menyn.

Bonus: Vattenpass

Om du stör dig på att en tavla hänger snett, gå in i kompassappen. Svep till höger över skärmen för att få fram ett fullt fungerande vattenpass. Aldrig mer skeva tavlor!

Lär mer: Fantastiska foodstyling-tips med Mimi Brune

Publicerat 17 maj 2016
Annons