Det säger dina prylsamlingar om din personlighet

Känns det som att det är dags att (en gång för alla) rensa ut ordentligt hemma? Enligt en ny bok kan dina onödiga prylsamlingar faktiskt avslöja en del om din personlighet.

Annons

Var i din lägenhet gömmer sig de där sakerna som du egentligen borde ha gjort dig av med? Vilken plats i ditt hem tenderar alltid att bli stökig och överbelamrad? Ditt svar kan avslöja en del om din personlighet. Det menar åtminstone den nya boken What Your Clutter Is Trying To Tell You av författaren Kerri Richardson.

Kanske är du nostalgisk, undviker tuffa saker eller en person som gärna prokrastinerar? Nedan listar vi sex vanliga platser där prylarna ofta samlas och vad det kan berätta om din personlighet. Stämmer det inte in på dig? Ta det med en nypa salt och se det istället som inspiration för att rensa ut – en gång för alla!

1. Garderoben

Är garderoben fylld till bredden trots att du endast använder en bråkdel av kläderna? Då kan det vara din nostalgiska sida som sätter käppar i hjulet för dig. Oavsett om det är en blus eller ett par jeans som påminner dig om en särskild tid i livet eller hur du såg ut förr så handlar det först och främst om att du inte vill släppa känslan du hade då – snarare än själva plagget.

Annons

Plocka ut plagg som du inte använt på över ett halvt år och fundera över varför du har kvar plaggen. Gillar du fortfarande plagget i sig? Om inte, är det dags att låta det gå vidare.

2. Arbetsbordet

Om ditt arbetsbord svämmar över av högar av papper och andra prylar är du antagligen en person som prokrastinerar och skjuter upp svåra saker. Ta tag i pryl- och pappershögarna och när du väl har ett städat arbetsbord – låt inte skräp samlas på bordet igen. Släng saker du inte behöver direkt, sortera dina viktiga papper och lämna endast sakerna du behöver dagligen framme.

3. Bilen

Om din bil är rörig menar Kerri Richardson att det är ett tecken på att du känner dig överväldigad och att du inte har några personliga gränser kvar. Du låter troligtvis människor och saker inkräkta på alla aspekter av ditt liv.

4. Garaget

Prylar och lådor i garaget skvallrar om att du undviker saker och inte har energi nog för att ta tag i svåra uppgifter. När saker ligger i garaget kan det kännas som om de inte existerar, men det gör de och det kommer att gnaga i bakhuvudet tills de rensas ut.

Annons

5. Vinden

Om dina prylar lägger sig på hög i förrådet på vinden känner du troligtvis skuldkänslor när du tänker på att göra dig av med sakerna, oavsett om det handlar om släktklenoder eller prylar du som du inte använt på flera år. Dina känslor har troligtvis satt stopp för att rensa ut prylarna, trots att du varken gillar eller använder dem.

Läs också:

15 saker du måste rensa ut hemma – redan i dag

8 saker du måste rensa ut ur köket

Förvaringsexpertens 6 bästa tips för att få ordning i köket

Källa: ELLE Décoration France, Daily Mail

Foto: Ikea Livet Hemma/Ragnar Ómarsson, Avenue Lifestyle, Ikea Livet Hemma/Anna Malmberg

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Publicerat 17 augusti 2017
Annons