Inredningsstylisternas bästa Ikeahacks – 8 DIY-projekt

Uppdatera inredningen i hemmet och få utlopp för din kreativitet med ett nytt, snyggt DIY-projekt. Gör om dina budgetmöbler eller skapa helt nya statementdetaljer – här listar vi åtta Ikeahacks av inredningsproffs att inspireras av.

Annons

Vi älskar smarta och enkla DIY-projekt och Ikeahacks som lyfter den befintliga inredningen och gör hemmet mer personligt. Oavsett om du vill tillföra vintagekänsla, något personligt eller en lyxig touch så går det att skapa mycket med några få saker, lite tålamod och kreativitet.

Låt fantasin flöda och inspireras av proffsens DIY-projekt – här listar vi åtta snygga Ikeahacks:

1. DIY-soffbord med mosaik av Pella Hedeby

Ett billigt Ikeahack – DIY-soffbord med mosaik
Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma  

Ett snyggt soffbord behöver inte tömma hela plånboken. Med ett enkelt soffbord, mosaik i valfri kulör och lite tålamod kan du skapa ett helt nytt soffbord.

Annons

Välj grafiskt svartvitt som ovan, din favoritfärg eller blanda flera kulörer – helt enligt smak och tycke. Garanterat personligt och iögonfallande i hemmet.

Du hittar instruktionerna till DIY-soffbordet här.

2. DIY-hylla till badkaret av Kristina Steinmetz/Ich Designer

Att hitta en snygg och praktisk hylla med rätt mått till badkaret kan vara en utmaning – men den behöver inte vara svår att göra själv. Med Ikea-hyllplanet Hejne, eller ett liknande hyllplan med rätt mått för ditt badkar, kan du personalisera din egen badkarshylla.

Annons

Måla i valfri kulör i vattenfast målarfärg och addera detaljer som just du behöver, oavsett om det är ett handtag, ett stöd för din bok eller en krok för handdukar.

Du hitter instruktionerna till DIY-badkarshyllan här.

3. DIY-tavla i textil av Anna Lenskog Belfrage

Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma  

Ibland räcker det inte med en liten prydnadskudde i favorittyget – sätt färg på väggarna och addera samtidigt mjuk textil till inredningen med en snygg DIY-tavla.

Du kan välja mellan att spänna upp tyget mellan två lister i trä, limma textilen på en tavelduk eller helt enkelt rama in precis som vanlig konst.

Annons

Du hittar instruktionerna till DIY-tavlan ovan här.

4. DIY-sänggavel med förvaring av Pella Hedeby

DIY-sänggavel med förvaring – ett enkelt Ikeahack
Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma  

Platsbyggt, minimalistiskt och lyxigt – men ändå så enkelt. Den här sänggaveln erbjuder smart förvaring och en snygg avlastningsyta för såväl bok och lampa som för vaser och tavlor.

Sänggaveln skapades med Ikeas Mosslanda-tavelhyllor och en MDF-skiva. För en lyxigt monokrom känsla målas gaveln med fördel ton i ton med sängkläder och väggar i sovrummet.

Annons

Du hittar instruktionerna till DIY-sänggaveln här.

5. Skåp med vintagekänsla av Helena Nord

DIY: Gör ditt eget vintageskåp med det här enkla Ikeahacket
Foto: Helena Nord för Ikea Livet Hemma  

Vintagemöbler ger karaktär och personlighet i ett hem, men det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt på den lokala loppisen. För att få till den rätta känslan i hemmet kan du med hjälp av lite färg, vax och slipning förvandla dina nuvarande, moderna möbler till vackra vintageskatter.

Här har Ikeas Björksnäs-skåp fått en ny, second hand-look på utsidan, medan insidan är modernt vitmålad. Följ instruktionerna för att skapa snygg förvaring i hemmet – eller varför inte sätta din egen prägel med vintageinspirerade knoppar och din favoritfärg inuti skåpet?

Annons

Du hittar instruktionerna till DIY-skåpet här.

6. Trendigt DIY-porslin med stänk av Linnea Salmén

Porslin med stänk är riktigt trendigt just nu, men du behöver inte köpa nytt för att få in trendkänslan i köket.

Uppdatera serveringsfatet, kaffemuggarna eller tallrikarna med porslinsfärg och skapa stänket med antingen en pipett eller en pensel. Om du inte vill ha porslin med stänk är det även riktigt snyggt att måla några grafiska sträck eller ett mönster.

Annons

7. Spetshanddukar av Helena Nord

Ikea hack – DIY-dekorera dina handdukar med spets
Foto: Helena Nord för Ikea Livet Hemma  

Sätt guldkant på köket eller badrummet med de här snygga DIY-handdukarna med spetskant.

Spetsen ger en romantisk touch och är enkel att fynda second hand samt att sy på dina redan befintliga handdukar.

Du hittar instruktionerna till DIY-handdukarna här.

8. DIY-spegelkub med färg av Kristina Steinmetz/Ich Designer

Den klassiska glaskuben har fått en uppdatering – nu med färg. Genom att välja plexiglas med en spegelyta i valfri kulör får du en lyxig och personlig spegelkub.

Montera skivorna på ett enkelt soffbord för att få att snyggt sidobord, ett nattduksbord eller en iögonfallande detalj som passar i hemmets alla rum.

Du hittar instruktionerna till DIY-spegelkuben här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs mer:

Spana in kreatörernas 11 inspirerande Ikea-hack

Här är vårens 7 snyggaste Ikeahacks

Se Ikeas nya kollektion med Per B Sundberg

Publicerat 18 juni 2018
Annons