Så sätter du enkelt ihop Ikeamöblerna – 3 knep

Tanken med platta paket är god, men att själv skruva ihop Ikeamöbler kan vara allt annat än harmoniskt. Här är de bästa tipsen för att göra det hela så friktionsfritt som möjligt.

Annons

Bättre för plånboken och miljön – men kanske inte för tålamodet.

Läs också: Ikeas designchef: Här är vår bästa produkt genom tiderna

Att sätta ihop en fungerande möbel av ett platt Ikeapaket med massa smådelar, pluggar och skruvar kan vara enklare sagt än gjort och alla som någon gång testat vet att det kan tära en hel del på humöret.

Som tur är finns det knep att ta till för att göra det bästa av situationen.

1. Skippa insexnyckeln

I alla platta paket medföljer den – eller de – insexnycklar som behövs för att förvandla smådelarna till en helhet. Ett proffs skippar dock dessa och använder sig istället av en skruvdragare.

Skruvdragaren gör jobbet lättare och det går snabbare att sätta ihop dina möbler. Många är dessutom kompatibla med de allra flesta av Ikeas insexnycklar.

2. Glöm inte vattenpasset

Oavsett om du är en renodlad perfektionist eller ej är sneda möbler inget att eftersträva. Detta undviker du genom att flitigt använda ett vattenpass vid montering av dina Ikeaprylar.

Annons

Saknas det här tillbehöret i verktygslådan finns det inbyggt i alla Iphones. Har du en androidtelefon finns det vattenpassappar allt ladda hem, bland annat Bubble level, som är gratis.

Läs också: Se första bilden från Ikeas samarbete med Tom Dixon

3. Använd en bricka

I ett virrvarr av kartong, plast, skruvar, pluggar, fixturer och möbeldelar är det lätt att tappa bort något. Men aldrig mer.

En enkel bricka kan bli din räddning och genom att organisera allt smått på den håller du reda på samtliga delar.

Källa: Michael Hsu, The Wall Street Joural för My domaine 

Läs också: 5 snygga och trendiga Ikeahacks

Publicerat 06 mars 2017
Annons