Annons

Annons

Grå sekelskiftesvåning i modern ParisandaSkandinavisk stil i all ära men ibland är det den franska varianten vi mest av allt vill vila ögonen på.

paris1

Den klassiska Parisstilen är allt annat än den typiska skandinaviska. Med romantiska inslag i form av blomster, mjuk spets och gärna pastell är den raka, dova och minimalistiska skandinaven allt annat än densamma. I det moderna Paris ser vi dock ett helt nytt utförande som gränslöst flörtar med de nordiska länderna.

Annons

Läs även: 19 imponerande kakelgolv från Paris gator och caféer
paris3

I en dov och naturnära färgskala möts benvita soffor, dubbla fåtöljer i cognac och väggar i duvgrått. Lägg märke till barskåpet som ser ut att vara ett gammal akvarium.

Läs även: 9 designklassiker som aldrig går ur tiden
paris2

Kakelugnen är ett fantastiskt hantverk och stuckaturen ger den moderna Art Deco-känslan en balans. De svarta detaljerna i barskåp och bord ger den dova färgskalan ett djup att ta fäste vid.paris4

Och givetvis är sovrummet helt i linje med resten av våningen. Att blanda upp med olika nyanser av blått, kanske speciellt teal, är modigt men blir helt rätt i det här fallet. Lägg märke till den breda fiskbensparketten som är någon storlek större än vi är vana vid.

Läs även: Från nedgången 1700-talsbyggnad till art déco-dröm i Paris
paris5

Även kontoret ska ha sin stil. Ett smart sätt att avskärma teknik och dokument från resten av det stillsamma sovrummet.

Bilder från Art Buro.

Läs också:

New York-inspirerad studio i compact living-stil

Så skapar du en Paris-bohemisk stil – 15 fina tips

Blågrå toner och konst hemma hos yogadrottningen Estelle Nordenfalk

 

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook
(71)
(2)


AnnonsLaddar