Annons

Annons

Färgprakt i Lydmar hotels nya lobbyI förra veckan presenterades anrika Lydmar hotels nya lobby. Den är resultatet av ett samarbete mellan Lydmars VD Maria Maruska och inredningsarkitekten Angeliqa J. Hejdenberg från företaget Interior Nation.

Det är en färgstark upplevelse att stiga in i Lydmars nya lobby. Här finns stolar och soffor i orange och randigt, lampor av glas i olika färger och en pelare som istället för att gömmas undan har getts utrymme. Pelaren får ta plats med en härligt grönturkos färg och böljande former. Lobbyn öppnar också upp till hotellets matsalsdel som ligger intill.

Annons

– Min vision var bland annat att binda samman lobbyn med matsalsdelen. Jag inspirerades av de konkreta behoven som finns på hotellet men också av kulörer och material. Funktionerna styrde mycket men också planlösningen och det viktigaste för mig var att få gästen att känna sig trygg, säger Angeliqa J. Hejdenberg.

Bilder Lydmar_3

Hon berättar att hon uppskattar samarbetet med Maria Maruska som hade en tydlig idé och konkreta förslag och gav Angeliqa en färgpalett att arbeta med. De ville ta vara på hotellets tidigare bas med vintageskinn och naturfärger och kombinera de förutvarande materialen och färgerna med något nytt.
– Sedan gav jag förslag på vilket sätt helheten skulle utformas, säger Angeliqa.

Bilder Lydmar_2

Inredningsarkitekt Angeliqa J. Heidenberg och Lydmar hotels VD Maria Maruska har samarbetat kring utformningen av hotellets nya lobby.

En pelare i lobbyn har förvandlats till en mustigt grönturkos eye-catcher och den har även fått en funktion. En rundad kant inbjuder till att hänga vid pelaren med vänner och kanske med en drink.

Bilder Lydmar_4

– En utmaning i utformandet av lobbyn var att det fanns ett befintligt koncept som skulle förädlas. Det var viktigt att bevara de positiva värden som uppskattas av gästerna, som den anonyma entrén och hematmosfären. Vi har valt att bevara dem, men omtolkat och skapat en helhet, säger Angeliqa.

– Någon behövde ta ett helhetsgrepp. På så vis blev det också en tydlig avsändare vilket får besökarna att känna omtanke.

Om sitt skapande säger Angeliqa att det är en styrka att hon kan översätta andra människors ord och önskningar till material och rumsupplevelser. I kombination med att hon ser vad som krävs i en offentlig miljö. Det är pusselbitar som ska sammanfogas.

– Jag är scenograf från början. Min utgångspunkt är att arbeta med grundvärden och översätta dem till en berättelse som ska gestaltas och upplevas i ett rum.

Bilder Lydmar_2_2

Hennes eget hem då? Det inreder hon inte. Hennes familj består av fyra personer med olika viljor som alla ska få vara med och bestämma ”Även om det svider ibland”. Men visst syns influenserna av hennes yrke ändå.

– Det är klart att man kan se detaljer i mitt hem som skvallrar om att jag är inredningsarkitekt, det är inte så att jag inte bryr mig alls.

LÄS OCKSÅ

(19)
(0)


AnnonsLaddar