arets inredare 2020 Residence

Residence STora Formpris 2020: Årets inredare Marie Olsson Nylander

Juryns motivering: »Ett yrväder från Skåne skakar liv i ett fallfärdigt palats på Sicilien och blir folkkär. Inredaren Marie Olsson Nylander brinner för estetiken alla dagar. En skönhetens fanbärare på bästa sändningstid.«

Annons
Marie Olsson Nylander
Marie Olsson Nylander ser fram emot 2021.  

Marie Olsson Nylander kommer sent glömma detta år. Året då hon fick sitt stora genombrott som tv-stjärna i Husdrömmar Sicilien på SVT och där hon blev Sicilien -Marie med hela svenska folket. Med ett fallfärdigt palats på Sicilien.

Programmet sändes i april och fick över en miljon tittare. Mitt i Coronan fick Marie plötsligt massvis med förfrågningar både jobbmässigt och privat.

Hemma hos Marie Olsson Nylander foto Max Alm-Norell
Hemma hos Marie Olsson-Nylander i Helsingborg. Foto Max Alm-Norell  

»Jag fick så många meddelanden på sociala medier. Många väldigt känslosamma. En som döpte sin dotter till Solveig, som min dotter heter. En svensk familj som köpte ett hus på Sicilien utan ens har varit där. Det bara hände supermycket hela tiden fr o m att programmet sändes.«

Annons

Husdrömmar med programledaren Pernilla Månsson Colt

Marie har jobbat som stylist och inredare i nästan 20 år. Hon har gjort många jobb för Residence genom åren och varit med i tv för i Husdrömmar med programledaren Pernilla Månsson Colt redan 2013. Men nu, i det nya programmet, byggdes sex avsnitt enbart på hennes familjs resa i det fallfärdiga palazzot.

Här är vinnarna av formpriset 2020
Här är vinnarna av formpriset 2020
1:46

Och svenska folket blev kär i familjen och Marie och hennes inredningsstil. »Jag kan inte beskriva min stil egentligen. Men jag gillar när det coolt. Jag älskar 70-talet. Jag är inte så feminin egentligen, men folk tror ju det,«, säger Marie själv.

Ikea-köket åker ut igen

Framförallt är Marie kompromisslös när det handlar om estetiken. När maken Bill i programmet vädjar om ett kök som går att använda packar hon sonika när det beställda moderna köket och väljer en hemsnickrad variant som passar bättre, men som är mer opraktiskt.

Hemma hos Marie Olsson Nylander i Palazzo Cirillo på Sicilien
Palazzo Cirillo på Sicilien kommer skildras i ytterligare sex avsnitt nästa vår.  
Matta designad av Marie Olsson Nylander
Matta i Maries design, finns hos Artilleriet.  

Palazzo Cirillo kommer inte heller få AC. »Det kan man inte sätta in i ett så gammalt hus, det blir alldeles för fult«, säger Marie, och talar om det fabulösa korsdraget som man kan skapa för att stå ut med sicilianska temperaturer kring 40 grader under juli och augusti. Året har inte bara varit tv utan även inneburit ett stort inredningsjobb på 3000 kvadratmeter kontor i Helsingborg, ett IT-företag som heter Hetch som flyttar in i det kända Prisma-huset. Samtidigt tog Göteborgs mesta inredningsbutik Artilleriet in hennes håriga mattor. »De har jag hållit på med i flera år ju!« Mattorna designas av henne och tillverkas för hand på beställning.

Annons

Husdrömmar Sicilien 2

Och så har familjen spelat in Husdrömmar Sicilien 2, när det väl gick att resa till Italien under sommaren. »

Vi var i Italien under juli augusti. Och spelade in med en italiensk fotograf.«

Däremot håller Marie på med ett par designsamarbeten med stora aktörer som ännu är hemliga men som kommer att lanseras under 2021. »Du kan inte lita på mig stilmässigt, rätt som det är slänger jag ut allting och så gör jag bara vitt. Jag vill alltid att det ska hända något.

Läs mer

Ikea lanserar tillfälliga kollektionen Förändring – se bilderna här

Residence Stora formpris 2020: Årets arkitekt Johnny Andersson

Marie Olsson Nylander om andra säsongen av Husdrömmar Sicilien

Publicerat 08 januari 2021
Annons