Annons

Annons

Frida sålde sin lägenhet genom nya sajten Nooks – så gick det tillNooks startades för att lugna ner en allt mer hetsig bostadsmarknad. Frida är en av de första som sålde sin lägenhet via sajten och här berättar hon om varför.

I maj skrev Residence om den nya bostadssajten, Nooks, som startats för att lugna ner bostadsmarknaden. Idén är kort sagt att säljaren ska kunna annonsera sin lägenhet på sajten, gratis och utan tvång att sälja, för att både säljare och köpare ska slippa undan hetsiga budgivningar och snabba, stressiga beslut.

Annons

Nu, några månader efter lanseringen, har en handfull lägenheter sålts. Vi talade med Frida, som var en av de första att annonsera via Nooks och som nyligen sålde sin lägenhet, för att höra hur hon tycker att det gått.

Gilla Residence på Facebook

Fridas lägenhet hade legat ute till försäljning ett par månader innan någon la ett bud som överensstämde med det hon hade angett som intressant. Först då blev hon kontaktad av mäklaren och lägenheten visades.

– Det var det första budet jag fått som varit intressant så egentligen har det varit ganska lugnt i sommar, säger Frida Westberg Ekerljung.

Efter visningen var köparen villig att höja sin bud och Frida accepterade budet.

– Hon gillade verkligen lägenheten som den var hon köpte den för att den var speciell, och det var ju en sån köpare jag letade efter.

Nooks-Tegnergatan-49-01

Nooks-Tegnergatan-49-02

Nooks intention har varit att lugna ner bostadsmarknaden. Känns det som att de lyckas med det, tycker du?

– I mitt fall var det verkligen toppen för jag har inte varit stressad att sälja. Sen hade jag lite den inställningen att min lägenhet var annorlunda och att det skulle ta tid, men jag visste vad jag ville ha för den. Men jag kände mig inte pressad att ta budet heller, jag kunde vänta.

Hur engagerad har du behövt vara i processen?

– Jag har inte behövt engagera mig så mycket utan den har ju bara legat där.

Skulle du rekommendera andra att använda Nooks?

– Alla är ju i olika situationer men för min del funkade det väldigt bra, den här försäljningen var helt enligt deras intention. Om någon måste sälja inom två veckor så rekommenderar jag det inte. Men det har varit ganska skönt för när man väl börjar fundera på att sälja kan man kontakta Nooks och känna lite på hur het lägenheten verkar vara. Annars blir det mer att man sätter igång ett hjul och det blir ett större beslut direkt.

Läs även:

Nu kan du provbo lägenheter innan du lägger bud

7 smarta tips: Så homestylar du din bostad inför visningen

Då ska du sälja din bostad för att gå med mest vinst – enligt mäklarna

LÄS OCKSÅ

(31)
(0)


AnnonsLaddar