Annons

Annons

Han skapar brutalistiska byggnader i lego – och förstör demTycker du om modernism och brutalism? Då kommer du att älska det här Instagramkontot.

Efter att den avskalade Lego Architectural Studio-boxarna kom för något år sedan har alltfler vuxna återupptäckt sin kärlek för Lego.

En av dem är tyske Arndt Schlaudraff, som ligger bakom Instagramkontot @lego_tonic.

Annons

Det började som ett sätt att samla minnesbilder på hans modeller för privat bruk. I dag har Arndt Schlaudraff runt 5 000 följare, efter att hans konto uppmärksammats av sajter som Dezeen och Opumo.

Läs även: 7 bilder på brutalistisk arkitektur som får oss att titta en extra gång

”Jag förväntade mig inte att någon annan skulle dela mitt intresse för arkitektur i Lego. Ärligt talat tycker jag fortfarande att det är rätt nördigt,” säger Arndt Aschlaudraff till Dezeen.com.

Till en början byggda han ur sin egen fantasi, men efter ett besök på Bauhausuniversitetet i Dessau fastnade han för modernism och brutalism. De fyrkantiga byggnaderna var perfekta att återskapa i lego.

”Jag får ofta frågan om jag vill sälja mina byggnader, eller åtminstone en ritning. Men det här är mest spontant byggda projekt, som jag fotograferar för dokumentation och sedan förstör.”

”Först förstörde jag dem för att jag inte hade tillräckligt med bitar att bygga nytt. Nu känner jag mer att förstörelsen är en del i skapelseprocessen, att förstöra och återskapa.”

”Jag gillar tanken på att byggnaderna har funnits en gång, men det enda beviset för det är ett foto. Kanske finns det någon arkeologisk tanke där.”

Glasshouse #lego #legoarchitecture #legoarchitecturestudio #architectue #glasshouse

A photo posted by Arndt Schlaudraff (@lego_tonic) on

The man behind the brick….

A photo posted by Arndt Schlaudraff (@lego_tonic) on

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)


AnnonsLaddar