Annons

Annons

Hanna Wessman: 4 starka trender vi kommer se mer avInredaren, bloggaren och tv-stjärnan Hanna Wessman spår i nya trender, och förklarar vad du bör tänka på för att inreda ditt hem med personlig prägel.

När Svensk Fastighetsförmedling presenterade sin trendspaning för kommande år tog de hjälp av inredningsprofilen Hanna Wessman, känd från bland annat Äntligen Hemma och sin välbesökta blogg.

Läs mer: Trendspaning: Inredning och möbler med inspiration från 70-talet

Något som alla uttrycker när de ska köpa eller styla ett hem är längtan efter den personliga prägeln. Men hur uppnår man det i praktiken? Hanna Wessman menar att det är väldigt få som faktiskt lyckas.

– Det ser ganska mycket likadant ut i hela landet, oavsett om det är en storstad eller mindre stad, med vissa variationer så klart. Men jag tror att konst kommer betyda väldigt mycket. Jag hade hela min lägenhet full med verk som kostade 75 kronor på Myrorna, och så sakteligen fyllde jag på och bytte ut. Det måste inte vara dyrt, men det måste vara ett personligt val. Och det är svårt, säger hon.

– Att gå in på Myrorna och köpa någonting för 75 kronor kan ju vara – för en person som kanske är lite ängslig – en större utmaning än att köpa något för 50 000, säger Hanna Wessman.

Hanna-Wessman-trender

Andra sätt att verkligen göra ett hem personligt, menar Hanna, är att våga med färger och olika materialkombinationer.

– Marmor och mässing och allt det där tror jag kommer skifta. Det är jättevackra material, man ska inte fnysa åt det och det kommer ligga kvar, men det börjar bli lite mättat. Det finns ju knappt ett rum utan marmorbricka och mässingstake, men det finns ju otroligt mycket annat som är väldigt fint också, så det är viktigt att få en balans.

Läs mer: Kika in hemma hos inredaren och tv-stjärnan Hanna Wessman

Hanna Wessman förutser framtida trender:

Annons

1. Bestående inredning

Hanna tror på en återkomst av bestående inredning som träpaneler, heltäckande mattor i exempelvis salar, textil-och vinyltapeter och terrazzo. Dock ser hon inte att det kommer bli lika stort som marmortrenden.

NCGW-HolyGranite-photowall-700x979

Foto: Photowall

2. Silver är nya trendmetallen

Marmor och mässing har länge gått hand i hand, men nu är den största rusningen förbi, menar Hanna Wessman.

– Jag tror definitivt att silver har tagit över efter mässing – nu är det silverljusstaken i stället.

1120

Foto: Skultuna

3. Lampan blir mer påkostad

– Lampan har väl alltid varit hemmets absoluta smycke på något sätt, men jag tror att det är något man kommer lägga mer pengar på. Den nakna glödlampan i den svarta sladden… den måste åka ut nu! Så att det blir en riktig armatur i stället, i valda rum.

flos

Foto: Fredric Boukari för Skeppsholmen Fastighetsmäkleri/Mäklare Anders Elbe

4. Skulpturer flyttar in

– Jag tror att skulpturer och keramik kommer bli något man naturligt kommer intressera sig för och dekorerar med. Att det inte bara blir en vas bredvid en ljusstake, utan att man faktiskt vågar titta på bronsstatyer, vaser, keramik och skålar av olika slag. Att man dekorerar med saker som man faktiskt personligen har valt, säger hon.

– Jag har en bronsstaty som jag har ställt i en liten glasbox, så den blir lite presenterad för vad den är värd. Den kostade bara 350 kronor, och jag köpte den på auktion, men den får jag otroligt mycket frågor om. Såna grejer är alltid härligt.

Läs mer: 6 klassiska designstolar som är lika trendiga nu som då

(182)
(0)


AnnonsLaddar