Annons

Annons

Här är vår nya bloggare An Interior Affair


Här är vår nya bloggare An Interior Affair

Hon är besatt av lampor och kan förvandla ett gäng vaser till ett soffbord – möt vår nya bloggare, 26-åriga Lovisa Häger!

Lovisa Häger är en 26-årig inredningsentusiast som till vardags jobbar som business controller. Sedan några år tillbaka driver hon An Interior Affair, en blogg och ett Instagramkonto där hon delar med sig av inspirerande design och stilrena DIY-projekt.

Annons

– Vissa personer tränar och andra går i terapi, men det jag behöver mest för att må bra är att arbeta med händerna och skapa. Att inspirera andra till att prova något nytt är något jag verkligen drivs av, att sätta sin egen prägel på såväl trender som inredning i stort, säger Lovisa.

Kan du beskriva din stil?

– Min stil är i första hand klassiskt skandinavisk där jag använder mig av en enkel bas i en ljus färgskala, det gör det enklare för mig att byta ut detaljer när jag behöver förnyelse, vilket inte händer alltför sällan. Jag tycker om att addera detaljer genom material, struktur och form som bryter av, det allra härligaste är ju när en inrening känns lite oväntad! Det ger mig lite utav en kick att blanda design med detaljer som jag har gjort själv, och jag älskar de höjda ögonbrynen jag kan få när jag avslöjar vad som är vad.

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Jag bor i en lägenhet i Vasastan i ett hus byggt 1888, så de där detaljerna som jag älskar finns det gott om, dubbeldörrar, högt i tak och kakelugn. När vi köpte lägenheten så hade den varit minst sagt försummad i många år, så vi rev ut hela köket och gjorde om alla ytskikt. Vi landade i att vi ville hålla det så ljust som möjligt, med detaljen att alla snickerier blev målade i en mörkgrå nyans som kontrast.

Även sovrummet bestämde vi oss för att måla mörkt, och det ger en fantastisk effekt att måla in snickerier i samma färg som väggen, nästintill en synvilla! I möbelväg så försöker jag att inte ha för ’tunga’ möbler som äter upp för mycket av luftigheten, någonstans måste man bara acceptera att vi just nu får nöja oss med våra 60 kvadrat! Vi försöker att successivt göra oss av med ’plottret’, jag tror att det är bra för själen att inte ha för mycket saker framme hela tiden, men det tar ju sin lilla tid med tanke på hur länge man trots allt har samlat…

Vad kommer du att dela med dig av i bloggen?

– Även om DIY ligger mig absolut varmast om hjärtat så finns det så mycket mer inom inredning som jag älskar, bland annat så är jag en auktions-junkie och delar gärna med mig av heta tips och fynd. Även om jag inte skulle säga att jag är en person som slaviskt följer trender tycker jag att det är väldigt intressant att bryta ner trenderna och försöka förstå hur man kan ta in dem i sin inredning utan att behöva göra en total-renovering, så det är också något jag hoppas kommer uppskattas.

– Jag älskar att vända på saker och kanske använda dem till något annat än vad de är menade för, ofta så förälskar jag mig i en form eller ett material och ser framför mig ett helt annat syfte för den. Då kan det bli så att en rockring blir en ljusstake eller att en en bordsskiva blir en tavla! Jag vill visa att pyssel och DIY inte alls behöver involvera piprensare och limstift, utan istället vara ett sätt för folk att utrycka sin individuella stil och smak när det kommer till inredning, utan att det ser uppenbart hemgjort ut. Alla saker vi köper är också skapade av någon, varför inte våga sig på det själv? Kan jag inspirera någon till att skapa eller göra om något så skulle jag bli så glad!

Vilka färger, former och material inspirerar dig mest just nu?

– Just nu har jag verkligen kärat ner mig i keramik, det är vad jag ligger i vassen och jagar på Barneby’s och jag siktar på att försöka ropa hem några guldklimpar signerade Gunnar Nylund inom inte allt för lång tid. Gällande DIY så har jag snöat in lite på rotting, jag älskar att bryta av striktare inredningar med naturmaterial och har så många roliga DIY-ideer som involverar just rotting.

Vad kommer vi se mer av på bostadsmarknaden och inredningsvärlden 2018?

– Efter att ha haft en period där färg och väggar målade i främst mörka färger varit grejen så tycker jag mig se en förändring tillbaka mot ljusare nyanser, av beige, grått eller rosa, tillsammans med striktare möbler. Fokus känns inte som att det längre ligger på att möbler ska vara sköna och välkomnande, utan här går estetiken före. Jag älskar dock att folk börjar vara mer personliga i sitt val av inredningsdetaljer, allt från konst och väggbonader till skulpturer andra prydnadssaker ska bära på en historia om personen som bor i hemmet!

Lovisas blogg hittar du på aninterioraffaor.residencemagazine.se

Här hittar du hennes Instagram.

(59)
(5)


AnnonsLaddar