Annons

Annons

Helgtips: Bygg och riv sönder fransk konstskulptur – i kartongPå Norrbro i Stockholm kommer två monumentala byggnader i kartong att förgylla stadens siluett under helgens kulturfestival. Var med när en gigantisk port byggs och rivs av festivalens besökare.

Stockholms kulturfestival pågår mellan 16-21 augusti och i år är temat Frankrike. På menyn står bland annat fransk jazz, street dance, workshops och enorma skulpturer i kartong, vars stomme förberetts av volontärer på Skarpnäcks kulturhus.

Annons

Bakom verket ”The people’s arches” står den franska konstnären Olivier Grossetête som specialiserar sig på temporära byggnader i det offentliga rummet. Han har tidigare byggt en kopia i storlek 1:1 av St Michaels torn i Glastonbury under Glastonburyfestivalen. Han har även skapat en flygande kartongbro i Avingnon och i början av 2016 byggde han en ministad under Sydneyfestivalen.

Gilla Residence på Facebook

Läs även: Titta in i modernismens mest ikoniska hus

I morgon, fredag samt under lördagen, kan du vara med och bygga upp dessa monumentala byggnadsverk och sedan jämna dem med marken.

– Det blir ett möte mellan Sverige och Frankrike i kartong. Och det känns särskilt kul att det är så många olika människor som har varit med och skapat det här, säger projektledaren Philippa Staffas till Mitt I.

Var: På Norrbron i Stockholm.

Första byggnaden byggs och reses tis 16 aug mellan kl. 12.00–19.00

Andra byggnaden byggs och reses fre 19 aug mellan kl. 12.00–19.00

Båda byggnaderna rivs lör 20 aug mellan kl. 16.00–19.00

Läs även: Harmoniska färgval och konst i fokus hemma hos yogadrottningen Estelle Nordenfalk

(6)
(0)


AnnonsLaddar