Det är svårt att undgå 25-åriga Daniel Redgert, de senaste åren har han synts och hörts överallt –  i tidningar, på radio, podcasts, tv och diverse etablissemang runt Stureplan. Medierna kallar honom pr-geni, kändisarna »Dannis« och fansen på stan kort och gott Redgert.

Du är pr-chef på Perfect day media. Varför gör du det du gör?

– Det började med att jag ville bli en medieprofil. Så jag startade en blogg, men den läste såklart ingen. Sedan la jag märke till att personer som återkom i flera bloggares sociala kanaler jobbade med pr och därför fick vara med och leka – så då började jag mejla byråerna om praktik. Ingen svarade såklart. Så jag började på Berghs, eller snarare, jag tog en distanskurs i pr på tio veckor. Sedan fick jag praktik och helt plötsligt var jag ett pr-geni i media. Men resan är egentligen så mycket mer komplex och mörkare. Om folk bara visste hur mycket jag faktiskt har jobbat för att komma någonstans.

Redgert_3

Pinnstolar Lilla Åland runt Ikeas bord Docksta. Lampa från Artilleriet. Detalj av soffa Rejoin från Ire.

Hur ser en dag på jobbet ut?

– Låt oss anta att det är måndag. Jag kommer in 09.00 med en acai bowl i vänster hand och med höger hand torkar jag bort eftersvettningarna efter ett pass cirkelfys. Därefter spenderar jag 30 minuter med att planera vad jag ska säga på mötet 09.30. Jag försöker sammanfatta alla möten jag gått på under föregående vecka och vilka jag ska på under denna. Jag berättar om hur många pr-förslag jag skickat till potentiella kunder, alla relationsbyggande drinkar jag gått på och hur mycket pengar jag dragit in till företaget – allt för att Perfect day media ska fortsätta gå spikrakt uppåt så att mina chefer Hannah Widell och Amanda Schulman ska kunna unna sig ännu en redig vintersemester. Direkt efter det är det ledningsgruppsmöte och där planerar jag framtiden för bolaget med representanter från de olika avdelningarna. Sedan köper jag en nyttig lunch som alla andra på Östermalm. Egentligen hatar jag det, men man blir som man umgås. Eftermiddagen spenderar jag med att göra allt jag babblat om på förmiddagsmötena. Efter jobbet bokar jag intervjugäster till min podcast, bloggar i min blogg och chattar med Hannah och Amanda på Whatsapp. Detta tills jag går och lägger mig och cirkusen börjar om. På tisdagen unnar jag mig dock en macka till frukost.

Redgert

Vad är pr-branschens största svaghet?

– Just nu är det att folk kör på som vanligt utan att ta hänsyn till att medielandskapet är så föränderligt. När företag väl börjar inse detta kommer många affärsmodeller att vara överflödiga och eventuellt inte överleva. Dessutom så måste folk sluta stirra sig blinda på siffror, till exempel antal följare på Instagram. Det handlar om vilka som följer och profilernas förhållande till dessa!

Redgert_4

Soffa Rejoin Emma Olbers för Ire möbel, ett av Daniels senaste inköp. Kuddar i soffan från Nina Kullberg, foton av Liffner Lingsell. Lufthansaaffischen från serien Paper planes 2016 collection.

redgert2

På sängen kuddar och lakan från Mimou.

redgert2_2

Santiago Mostyn Susa in the fog, Absolut art. Koppar Iittala.

Varför är du bra på det du gör?

– För att jag ser den här problematiken samt att jag bygger mitt eget varumärke hela tiden, vilket gör att journalister och profiler ofta svarar på mina mejl. Det gör de inte alltid när man är en anonym pr-person. Jag anser mig själv besitta facit i hur man gör saker eftersom att mina idéer fungerar. Och det fungerar oftast för att jag har byggt upp ett otroligt kontaktnät, och det finns inget viktigare i branschen just nu än den personliga avsändaren. Dessutom tycker en del kunder att det är lite häftigt att jobba med någon som media utnämnt till ett ’pr-geni’ vilket är till min fördel. Förutom ovannämnda och att jag levererar grymma resultat uppskattar mina kunder även att jag kan skriva upp dem på gästlistor och bjuda dem på livepoddar med Alex och Sigge. Vi är ju bara simpla människor med simpla behov.

Redgert_2

Bakgårdsmys i Vasastan. Här hänger Daniel bara när det ska tas porträttbilder.

Roligaste dagen på jobbet?

– Grammisgalan förra året. Jag praktiserade på pr-byrån som skötte Grammis för fem år sedan, men att nu ta över hela pressansvaret själv med allt vad det innebar var en tuff utmaning. När uppdraget var avklarat och jag tagit första glaset insåg jag nog min fulla kapacitet och det gjorde den dagen till en av de allra bästa. Men jag älskar varje dag på jobbet, att hänga med ett gäng skator är fan ovärderligt.

Drömuppdrag?

– Längtar efter dagen Kris Jenner ringer och vill att jag ska arbeta med Kardashians varumärke tillsammans med henne. Den dagen kommer, tro mig.

Vem var du som ung i Västerås?

– Jag hade kunnat vara  klassens clown, men i brist på publik blev jag i stället klassens freak. Riktigt så illa var det kanske inte, men jag var och ville så mycket och det fanns inte utrymme för det där och då. Till slut exploderade jag och bestämde mig för att ta min plats, vilket ibland resulterade i att jag fick äta lunch ensam på skolans toalett.

redgert2_3

Mellan jobb och soulcykelpassen köper Daniel nyttiga luncher. Men en dag i veckan blir det onyttig smörgås.

redgert2_4

Du rymmer ofta till barndomsstaden för att få ro i ditt gamla pojkrum, får du inte det hemma?

– Nej. Jag har inte lärt mig hur man sköter om ett hem. Jag har aldrig haft tid. Eller, det handlar väl om prioriteringar. Men maten i kylen är alltid rutten, toapapperet alltid slut och disken står överallt. Och jag har bara en byrå, det som inte får plats där i ligger på golvet. Dessutom undrar jag om det är meningen att man ska döda en silverfisk varje morgon?

Vad är bäst med ditt hem?

– Min skjutdörr samt den gröna väggfärgen i vardagsrummet. Av prylarna tycker jag bäst om familjen Schulmans gamla tv som jag fått ärva.

Vilka bjuder du över?

– Lägenheten är oftast inte i representativt skick, men när den väl är det bjuder jag in den som vill komma. Vi dricker upp all sprit, krossar några Iittala-glas och lämnar därefter allt och går ut på stan.

Hur har du tänkt kring inredning?

– Jag anlitade en inredningsarkitekt, men han var så dålig att han fick sparken. Där stod jag med en nyrenoverad lägenhet och inga pengar över att köpa alla de där möblerna Petra Tungården tipsat om i sin blogg. Så jag slängde in min gamla reasoffa, farfars Malmsten-stolar, ett soffbord jag fått i ett bloggsamarbete, en lampa från Artilleriet som jag önskat mig i julklapp och så köpte jag en byrå och ett matbord från Ikea. Därifrån började jag jobba mig uppåt. Fick ganska mycket saker av Amanda Schulman också eftersom hon gillar att göra om hemma. Förutom tv:n har jag fått några gamla soffkuddar, en lampskärm, porslin och ett inramat foto på hennes dotter Charlie Schulman. Jag fick några badrockar från Grand Hôtel också.

Daniel Redgert

Ålder: 25 år.

Bor:  Sekelskifteslägenhet på 36 kvm i Vasastan.

Gör: Pr-chef på Perfect day media och global pr-manager för det nylanserade modevarumärket Daisy Grace.

Aktuell som: Återkommande panelgäst på Idol extra, blogg på expressen.se samt med egna podcasten Tankar med …

03

Av: Michelle Meadows

Foto: Andy Liffner

Styling:Thomas Lingsell

Läs även:
Kika in hemma hos modedrottningen Nathalie Schuterman
Hemma hos inredningsfotografen Pia Ulin i Brooklyns skönaste lya
Mörka toner hemma hos grundarna bakom Perspective Studio