Därför vill allt fler flytta till minihus – mäklaren om den nya trenden

Minihusen lockar som aldrig förr – vi tog reda på varför.

Annons

På senare tid har intresset för minihus och Attefallshus varit skyhögt. Vi frågade Robert Laigar, mäklare på Fastighetsbyrån i Örgryte, om vad han tror om trenden.

– Småhus är attraktivt och i Göteborg är det precis som överallt, att det är för få hus och lägenheter som byggs. Det som är lite nytt är den här trenden med närodlat och miljövänligt. Man lockas av att kunna odla grönsaker på sin egen tomt, säger han.

Kika in i minsta huset på Hemnet – en riktig compact living-dröm

Utöver att vårt engagemang i bostäder tycks ha ökat kan alltså en typ av grön våg locka oss till de små husen – som inte behöver vara särskilt dyra, men ändå erbjuder möjlighet till egen trädgård och hemodlade grönsaker.

Annons

– Har man exempelvis en öppen spis, tycker man att det är trevligt. Man har möjlighet att elda, men sedan kanske folk inte gör det så ofta. Men bara vetskapen gör att det blir attraktivt. Det är nog lite samma sak med Attefallshuset – att vi skulle kunna göra saker som vi nödvändigtvis inte gör så mycket sen.

Kolla in det trendiga minihuset på 20 kvadrat utanför Stockholm 

Tror du att vi kommer se ännu mer av småhusen?

– Ja det tror jag! Dels har det att göra med den gröna trenden, men det har också helt enkelt blivit för höga priser för det stora flertalet, och då får man välja att pendla lite längre och bo lite mindre. Jag tror att folk har lättare att acceptera det nu eftersom man börjar se möjligheterna med det.

Annons