En helg med Hanna Nova: "Långlunch på Prinsen"

Varje vecka delar en intressant person med sig av sitt veckoslut för Residence. Denna fredag möter vi Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice.

Annons

Hur påbörjas din helg?

Jag kickstartar den med en långlunch på restaurang Prinsen med min vän Mette Rode Sundstrom,  som är vd på Lauritz. Hon fyller snart 50 och firar det i tre dagar på deras vingård utanför Nice, jag måste se om jag kan lösa logistiken och ta mig dit. Efter jobbet blir det ett glas vin och lite sommarmingel hos producenten Hem, vi har precis lämnat Residence stora sommarnummer till tryck, jag behöver varva ner och träffa lite vänner innan hemgång. Sen avrundar jag fredagen hos min granne Terese med min pojkvän och alla barnen.

 

Och resten av helgen, vad är planerna?

Denna helg är vår stora barnhelg, när både mina och min partners barn anländer till huset, i de charmigt spridda åldrarna 4, 6, 9 och 14 år. De tycker väldigt mycket om varandra, det blir ganska livat. Planen är fix med segelbåten, som ligger på Ekerö, samt sommarhuset, som ska säljas. Måste-listan är jobbigt lång, vi kommer hinna hälften. Jag vet att jag kommer somna utmattad på söndag.

Annons

Hur ser den bästa helgen ut för dig?

Vardagarna innebär jobb, mingel och massor av vänner så jag drar mig ofta undan i huset på helgerna. Jag byter takt. Jag har alltid tyckt om att bo en bit från stan, gömma mig i mitt förortshus och samla kraft. Det är en annan värld. Samtidigt älskar jag att bo på hotell, helst i min egen hemstad. Det gör jag ganska ofta. Senast var det nya At Six, men ofta blir det hotell Skeppsholmen, en favorit.

Utsikt från Hotell Skeppsholmen.  

Aktivitet eller chilla?

Jag gillar variation. Lite varannan vecka. Böcker och soffhäng och göra ingenting ibland, och ibland tvärtom, ösa på med inspiration.

Vin eller öl?

Annons

Vin alla gånger. Och på senare år bara vitt, eftersom rött ger mig migrän. Jag är svag för ekade viner med mycket karaktär. Jag har en fantastisk granne, vars pappa samlat på viner i många år. Hon bjuder ofta på riktigt bra viner på sin terrass på lördagarna innan middag.

Vin på At Six.  

Drömgrej du velat göra länge?

Besöka Eileen Grays villa E-1027 i Roquebrune-Cap-Martin i södra Frankrike, som nu är öppen för allmänheten. Den uppfördes 1926-29 och ligger i en ligger brant sluttning med utsikt över Medelhavet.

Vad står på helglistan som aldrig blir av? 

Plantera om växter på terrassen, plocka ogräs, sådant jag helt klart inte har en naturlig fallenhet för.

Annons
Hannas terass.  

Någon rutin du inte kan vara utan? 

Morgonrutinen! Jag är alltid uppe först, huset är tyst och stilla, jag gör kaffe, sätter mig på min absoluta favoritplats, soffan Tiki av Andreas Engesvik, svarar på mail, läser nyheter och bloggar, jobbar lite oavsett om det är vardag eller helg. Sen vaknar resten av världen.

 

Vilken är den senaste Instagram-bilden du la ut?

Annons

I skrivande stund en bild från häng på vår lilla segelbåt Amanda.

 

Vad lägger du mest pengar på?

Huset storäter pengar just nu, allt har bara rasat ihop, från luftvärmepump till varmvattenberedare, och nytt kök måste in. Hallen är halvrenoverad med utrivna garderober och spånskivor på vägggarna.

Var tar du helst en drink/ kaffe/juice?

Beroende på årstid och tillfälle, ett glas vin tar jag ofta i närheten av jobbet, Brillo Konstnärsbaren eller Teaterbaren. Residence sitter på Humlegårsgatan. Så jag tycker om att hålla mig i närheten.

Lördagsmiddag hos kompis Andreas Martin Löf.  

Hur ser en perfekt lördagskväll ut?

Annons

Det beror lite på om det är massor av barn hemma, eller inga alls. Men jag tycker om båda delarna, och jag tycker om växelverkan mellan att ha helg med vuxentid och helg med barn. Nu är det barnhelg och terrasshäng på agendan, med klassisk förortsgrillning.

 

Var och vad äter du till söndagsmiddag?

Vi äter knappt något rött kött, men överdoserar på grönsaker och goda sallader. Grillar vi blir det eventuellt fisk eller kyckling. Jag gillar att avrunda helgen på terrassen god mat och gott vin.

Har du någon favoritserie?

Jag växte upp utan TV – jag är född på mitten av 70-talet – och jag tror att det gjort mig stressad av rörlig bild i vuxen ålder. Jag har inte tittat på TV på många, många år, trots att jag blir en helt udda fågel på redaktionen.

Annons

Hur ser ditt boende ut?

Jag bor i ett hus ritat av en slovensk arkitekt som heter Radovan Halper, han har inte gjort så många hus i Sverige, och mitt hus var ett av hans passionsprojekt. Det ser ut som en svamp med en smal stam och en bärande stålkonstruktion, och tanken är att det skulle bli ett av många hus skapade för att byggas på kuperad mark. Det flyter lite i luften. Hoppar man i ena änden känns det i andra.

 

Och inredningen?

Jag kan falla pladask för en stol eller ett bord, men inget passar nödvändigtvis ihop med det andra. Så inredningen hos mig består av många saker som jag älskar, men det betyder inte att helheten är fantastisk. Dock att jag verkligen njuter av allt jag omger mig med.

Annons

Mest inspirerande stad, varför?

Just nu har jag snöat in på Italien helt och hållet. Har listat massor av hotell jag vill bo på, massor av möbelfabriker jag vill besöka och en rad restauranger jag måste prova. Och jag har inte bestämt mig för vilken stad jag ska börja med.

Läs också:

En helg med Martin Hansson: ”Kliver på en skärgårdsbåt”

En helg med Kings modechef: ”Långt från en finsmakare”

En helg med Emma Unckel: ”Jag älskar pampiga hotellbarer”

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

 

Publicerat 16 juni 2017
Annons