Färgstarkt hos Bloocs grundare Camilla Käll

Annons

För snart fyra år sedan startade Camilla Käll och Stefan Gustafsson det nytänkande företaget Blooc. Sedan dess har Blooc på allvar utmanat den svenska bostadsmarknaden genom att utveckla bostadsområden där efterfrågan finns.

God arkitektur i kombination med smarta lösningar och ett unikt produkttänk kring bostäderna har varit företagets ledord under åren. Utöver det har Blooc utvecklat ett signum som tydligt karaktäriserat hus efter hus de skapat: färgstarka accentfärger.

4521341
I Bloocs visningshus har den senapsgula trappan blivit en snackis. Här hemma hos Camilla Käll fortsätter den senapsgula färgen som en röd tråd. Foto: Jesper Florbrant  
camillabild
Porträtt av Camilla Käll: Fotograf Jasmin Storch.  

Just färgstarkt är ledordet även hemma hos en av grundarna: Camilla Käll. Hon bor högst upp i en tvårummare i Vasastan i ett hus från 1905, ett stenkast från kontoret. Ett medvetet val som gjort det möjligt att under dessa år vara med och utveckla Blooc till det företag det är i dag.

Annons

– Det är verkligen en ”Karlsson-på-taket-vy” över Birkastans takåsar, säger Camilla Käll som under renovering av lägenheten ville ge plats för färg i riktig Blooc-anda.

– Jag älskar färg i alla dess former, som syns i både i mitt hem men inte minst i våra bostadsprojekt på Blooc. Färg är en konst, det handlar om nyanser, ljus och att få dem att fungera tillsammans på ett personligt sätt. Och att inte vara så rädd för att det skall bli fel. Det är bara att måla om!

4521359
 
4521349
 

Annons

Förutom färg är den personliga prägeln viktig för Camilla när hon inreder.

– Ett hem för mig handlar så mycket detaljerna, det personliga som saker man köpt på resor eller ärvt av en släkting. Att ha samma soffa eller matta som någon annan innebär inte att ha ett opersonligt hem för mig. För det är de där detaljerna som skiljer och skapar känsla. 

4521327
 
4521319
 

Annons

I sitt arbete jobbar Camilla uteslutande med nyproduktion, något som ofta diskuteras som en motsättning till en personlig prägel. Där håller inte Camilla med, utan avfärdar det argumentet som en myt.

– Det är en myt att nyproduktion inte kan bli lika personligt som en sekelskifteslägenhet. Våra bostäder har en tydlig karaktär och känsla. Men de blir först personliga när köparna fyller sin bostad med sina detaljer: den där vasen de fått från mamma, fatet de köpte på en resa och eller den där tavlan som är gjord av ett handtryckt papper. Då blir det personligt och då är inget hem det andra likt. 

4521335
 
camilla
 

Fotnot: Nu finns Camilla Källs lägenhet ute till försäljning hos Eklund Stockholm New York. Foto: Jesper Florbrandt, styling: Alexandra Ogonowski.

Annons