I södra Åby utanför Trelleborg ligger det här sällsynta boendet; en gammal skola som gjorts om till ett familjehus. En sällsynt möjlighet att förvärva ett boende av denna kaliber.

skola 12
skola 13

På ovanplan låg tidigare en gymnastiksal om cirka 100 kvadratmeter vars detaljer fortfarande finns bevarade. Idag är det ett allrum med ljusinsläpp från tre väderstreck och med 4,5 meter i takhöjd.

skola 11
skola 3
skola 2

Läs även: Unikt gårdshus från 1600-talet till salu – mitt i Stockholm
I ett av de fem sovrum som finns i bostaden har man valt att kombinera vit puts med gråa väggar, tidstypiskt och trendigt. Den speciella fönsterinramningen skänker rummet ett tacksamt ljus från sidan.
Vidare från sovrummet går vi in i det helkaklade badrummet med vacker Carraramarmor som golvplattor. Här finns även stort utrymme för den familj som inte räds att vara fler på samma yta under morgontimmen. Vackert omgjorda detaljer, stilrent schackgolv i duschutrymme och klassiska blandare är helt rätt.

skola 1
skola 4
skola 9
skola 5

Läs även: 9 designklassiker som aldrig går ur tiden
Köket har en öppen planlösning där stora sällskap ryms utan problem. Här är det enkelt att sätta sin egen prägel på inredningen.

skola 7
skola 8
skola 10

Läs även: Nyproducerad mikrovilla på Djursholm till salu – för under 2 miljoner
Det välbevarade skolköket med vackert röd- och vitrutigt klinkergolv ligger på källarplan med separat skafferi. Här står även en av två gjutjärnskaminer.

Var: Södra Åby byaväg 171-0, Trelleborg
Antal kvm och rum: 380/190 kvm, 10 rum
Tomtarea: 3054 kvm
Utgångspris: 5 500 000 kr
Mäklare och mäklarfirma: Daniel Östman, Fastighetsbyrån
Fotograf: Markus Linderoth
Styling: Homelab

Läs även: Lantligt gårdshus med vindsvåning till salu – mitt i Stockholm