Inredningsexpertens hem till salu: Optimal etta med studiokänsla

Tidlösa material, ljusa och mörka toner i vacker kontrast, smarta lösningar och ett öppet intryck kännetecknar Joakim Walles lägenhet som nu ligger ute till försäljning.

Annons
 

På fjärde våningen mitt på Kungsholmen ligger den här välplanerade och rymliga ettan med studiokänsla.

Lägenheten tillhör inredningdesignern Joakim Walles, som arbetar på familjeföretaget Walles & Walles, och var från början en tvåa på 44 kvadratmeter. Men när Joakim köpte bostaden rev han ut väggen och förvandlade den till en rymlig enrummare med härligt ljusinsläpp.

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Walles & Walles för Alexander White/mäklare: Wilhelmina Bonde Alfvén

Annons
 
 

– Jag ville att lägenheten skulle fylla flera funktioner samtidigt som det skulle kännas som en luftig studio, och det tycker jag att jag har lyckats med, säger han till Barnebys.se.

Annons

Väggen mellan köket och sovrummet är idag ersatt med en bokhylla från italienska Porro, som går från golv till tak, vilket bidrar till ett öppet, men samtidigt avgränsat intryck.

Läs också: Spana in JM bostäders nya exklusiva inredningskoncept

 
 

Mörkt trä, svarta element, carraramarmor och sobra, tidlösa industridetaljer kännetecknar bostaden och många av möblerna är platsbyggda.

Annons
 
 

– Jag ville ha material som åldras vackert och att detta skulle gå som en röd tråd genom hemmet. Därför lät jag rita allt från kök till dörrar och badrumskommodor som sedan tillverkades på vårt snickeri.

Annons
 
 
 
Annons

Intill den ljusa sovdelen har Joakim sin arbetsyta med ett robust skrivbord med en bas av gamla arkivskåp i plåt.

 

Mer information och fler bilder på lägenheten hittar du här

Läs också: Unikt penthouse – inrett med svensk och dansk design

Annons