Norrmannebo 610

Den tidigare kyrkan, i idylliska Norrmannebo invid vackra Älvdalen, har redan nästan tio tusen visningar på Hemnet – och det är inte direkt en överraskning med tanke på hur vacker den är! Norrmannebo Kapell, som uppfördes 1919, bjuder på fantastiska originaldetaljer såväl som modern lyx.

Se också: Skolan från sekelskiftet som fick nytt liv
1:07

Efter reklamen: Se också: Skolan från sekelskiftet som fick nytt liv

(1:07)

Slå på ljud

Kanske känner du igen det unika boendet från tv? Det har nämligen tidigare synts i SVT:s Vem bor här?.

Renoverad kyrka

Det gnistrande vattnet ligger bara en kort promenad bort och från de stora kyrkfönstren kan du blicka ut över både älven och det vackra pittoreska landskapet och dess grönska. Nu ligger den charmiga kyrkobyggnaden ute till försäljning.

Gammal kyrka

Titta in i kyrkan där originaldetaljer möter modern lyx

Sedan 2014 har Norrmannebo 610 nyttjats som en privatbostad. Kyrkans exteriör har förblivit densamma, medan interiören varsamt renoverats till perfektion.

Här finns vackra originaldetaljer såsom spegeldörrar, snickerier, munblåsta fönsterglas och originalgolv bevarade. Men också unika detaljer vari kyrkans historia lever vidare som väggmålningar, kyrkvalv, och den gamla kyrkklockan.

Kyrka till salu

«Det är unikt att kunna bo i en gammal kyrka», säger Johan Johansson som nu säljer huset tillsammans med partnern Anna Schlosser.

Tidigare kyrka till salu

“Den har en fin kontrast mellan det gamla, sakrala och hantverksmässiga och det moderna och bekväma”, fortsätter Johan och hänvisar till kyrkans vackra bevarade element samt de bekvämligheter boendet också erbjuder.

Lyxig matsal

Exklusiva detaljer och generösa sällskapsytor

Utöver bostadens unika historia erbjuder adressen också ett lyxigt och modernt boende, med platsbyggt kök, ångbastu, braskammin och bergvärme.

ombyggd kyrka
lyxigt kök

Boytan om 250 kvadratmeter bjuder på rymd, ljus och en fantastisk takhöjd. Det exklusiva köket går i samma rofyllda blågrå toner som snickerierna – och trots moderna detaljer förblir kyrkan ett själfullt hus.

snyggt vardagsrum
braskammin

«Jag tycker att det bästa med huset är att det finns stora och öppna ytor, samtidigt som det är ett varmt, ombonat och mysigt hem», säger Johan.

originaldetaljer

Utsikt över idylliskt landskap och blänkande älv

Men någonting som paret också njutit särskilt mycket av under åren är de vackra omgivningarna.

Stor sällskapsyta

«Utsikten över älvdalen är helt otrolig! Särskilt under hösten, när färgerna skiftar och dimman stiger ur älven.»

Rislampor

Ett boende med wow-faktor

Att boendet är någonting utöver det vanliga råder det ingen tvekan om. Johan lyfter också den unika byggnadens wow-faktor:

«Vi tror att köparen är någon som uppskattar ett gediget och unikt hem. Någon som varje dag vill komma hem till känslan: ‘Wow här bor jag!’».

Renoverad kyrka till salu
Lantkök

Norrmannebo 610 förmedlas av Matilda Lindström på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Se hela annonsen och läs mer här.

Se också: Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Se också: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud