Marie Olsson Nylanders husdrömmar på Sicilien

Stylisten Marie Olsson Nylander och hennes familj köpte för två år sedan ett rosa palats med renoveringsbehov på den italienska ön. I tv-programmet Husdrömmar på Sicilien får vi följa familjens arbete när de tar sig an det vackra palatset.

Annons

Residence har tidigare berättat om superstylisten Marie Olsson Nylanders nya projekt på Sicilien där hon tillsammans med Bill och familjen renoverar ett rosa palats, ”Palazzo Cirillo” som ska bli deras nya sommarhus. Marie Olsson Nylander blev känd för den breda allmänheten genom SVT-programmet Husdrömmar där hon renoverade Höganäs vackraste hus. Tittarna fick inte bara följa Marie och Bills renoveringsresa, under programmets gång fick hon reda på att hon fått bröstcancer samt paret inledde en separation — men hittade tillbaks till varandra.

Nu ska tittarna få se dem igen i Husdrömmar på Sicilien när de tar sig an ett vackert men förfallet palats på ön.

Vardagsrum i Palazzo Cirillo
 
Rummen ligger i fil i Palazzo Cirillo
 

Palazzo med terass och trädgård

Palazzo Cirillo ligger i den gamla arbetarstaden Termini Imerese på Sicilien, en stad som aldrig riktigt varit ett turistmål, utan som varit självförsörjande på de numera nedlagda Fiat-fabriken och flera pastafabriker.

Annons

De köpte det rosa palatset i oktober 2018, för att kunna hålla projektet på en rimlig nivå har det renoveringsvana paret bestämt sig för att fixa det mesta själva. I intervjun med Residence från förra året berättar Marie:

– Vår budget är liten. Vi valde huset för att det redan har allt man kan begära eftersom ingen har renoverat sönder något. Vi ska städa, täta, laga, fixa nya rör och badkar, samt ny el och nytt tak. I ett senare skede drömmer vi om pool, om vi någonsin får råd. Vi kommer också fixa lite i trädgården och fixa med garaget.  Inredningen blir enkel och spartansk. Men vi kommer att satsa på stora mjuka lyxiga mattor. För trots att stengolven är vackra så är de kalla även sommartid. Vårt hus har en terass och en trädgård, vilket är unikt för ett hus i gamla staden. I första hand är detta ett sommarhus. Eftersom det är ett palazzo från 1700-talet har det väggar invändigt som är 1 – 1,5 meter tjocka. Det är okej om vissa saker får växa fram för jag vill njuta här och nu – inte sedan!

Vacker antik spegel
 
Trädgården vid Palazzo Cirillo
 

Coronakarantän ändrar planer

Med tanke på nya Coronaviruset har lett till att hela Italien i skrivande stund är försatta i karantän, blir det förstås ändrade planer för resorna till Palazzo Cirillo, berättar Marie, som var på Sicilien precis innan alla italienare beordrades att stanna hemma.

Annons

– Vi är glada att vi hann hem. Fruktansvärt! Samtidigt är det bra att italienarna agerar nu och inte sedan. Vi hade tänkt åka i påsk men går ju inte. Får avvakta nästa resa tills när vi vet att vi kan eller får åka. Så konstig start på år 2020. Tungt!

I Husdrömmar på Sicilien där Pernilla Månsson Colt är programledare får vi följa familjens inspirerande planer för huset och hur de navigerar genom den italienska byråkratin utan att kunna särskilt mycket italienska.

Husdrömmar på Sicilien har premiär på SVT och SVT Play den 2 april.

FOTO: SVT, Marie Olsson Nylander

LÄS MER: 

Superstylisten Marie Olsson NylaSVTder om sitt nya sommarpalats på Sicilien

Kika in hemma hos superstylisten Marie Olsson Nylander i Höganäs

Publicerat 11 mars 2020
Annons