Se Lara Bohincs mattor, kuddar och väggbonader för Kasthall

Det måste ändå vara en designers dröm att få total kreativ frihet från en uppdragsgivare. Någonting som hände den internationellt erkända designern Lara Bohinc när Kasthall anlitade henne och hennes Londonbaserade Bohinc Studio för att skapa en kollektion bestående av mattor, väggbonader och kuddar.

– Mina mönster är inspirerade av geometriska former, cirklar och kurvor samt raka linjer och skarpa vinklar. Det handlar om kontraster och att hitta symmetri inom asymmetri. Jag inspireras av Art Deco och ser alla mönster som olika penseldrag i min design, berättar Lara Bohinc.

lara fabrik

Hela kollektionen är gjord av ullgarn, och i vissa fall blandat med lingarn, medan utvalda ytor tuftats med övertvinnade filtgarn. Kasthall själva menar att kollektionen speglar Laras formspråk, men också fortsätter på Kasthalls tradition av hög kvalitet och naturmaterial.

– Väggbonader är ett nytt spännande område för oss och vi har samarbetat med Robin Mustonen från Raw Moon Studio för framtagning av det unika upphängningskonceptet.

lara väggbonad
lara kasthall
lara kasthall2
lara kasthall3
lara kudde

 

lara arbetsbord
Lara arbetsbord 2
lara trådspolar
lara trådvägg

Från den 26 mars och några veckor framåt finns kollektionen dels att köpa men också som utställning i Kasthalls flagship store i Stockholm, och man visar även en del av Laras möbler och accessoarer. Mattorna, kuddarna och väggbonaderna finns också att köpa på bohincstudio.com

Läs mer:

Rums tidigare chefredaktör startar magasin

Stjärnkock öppnar världens långsammaste gatukök

Nobis & Wingårdh samarbetar på nytt hotellprojekt

Gilla Residence på Facebook