Sekelskiftesdrömmen en timme från stockholm

Ett hem fyllt av historia – och ett fantastiskt tak. Den här vackert renoverade lägenhet från 1896 i centrala Enköping, bara en timme från Stockholm, bär på en speciell historia.

Annons
Intervju med Residence konstbloggare Joanna Sundström
Intervju med Residence konstbloggare Joanna Sundström
2:17

Att köpa en sekelskifteslägenhet med tidstypiska detaljer och högt i tak i centrala Stockholm är det många som drömmer om, men det är lättare sagt än gjort. Lägenheten består av vad som förr i världen var bankens vänthall och expedition – men om man inte vet om det är det svårt att gissa att det inte alltid var ett hem.

Hallen leder genom en korridor till ett stort vardagsrum, och med både badrum och kök i varsin avkrok. Via vardagsrummet kommer man till det stora sovrummet, medan köket leder till vad som kan vara ett mindre sovrum, men nu är inrett som en lyxig walk in-closet.

Speciella detaljen i lägenheten: Taket

Lägenhetens krona på verket är helt klart det utsirlade taket i vardagsrummet, som med takmålning och stuckaturer gör att man gärna kostar på sig en nackspärr eller två. Vidare har rummen sobert vita väggar, parkettgolv och moderiktiga detaljer. Kökets grå luckor matchas av marmorkakel och gulddetaljer, samt en köksfläkt från Smeg.

Annons

I hallen får den charmigt gröna dörren sällskap av svartvit-rutigt golv, som för tankarna bak till tiden då det var en bank som huserade i lokalen. Det helkaklade badrummet går i gråbeiget med guldiga detaljer, och har tvättmaskin och inglasad dusch.

Trots lägenhetens speciella utformning är det stora fönster i alla rum, då lägenheten följer husets rundade form.

Kolla in bilderna från den vackra lägenheten:

Huset utifrån.  
Hallen.  
Annons
Vardagsrummet med stora fönster.  
Vardagsrummet med utsikt mot hallen.  
Det speciella taket.  
Annons
Köket.  
Sovrummet.  
Klädkammaren.  
Annons
Publicerat 03 november 2020
Annons