Tengboms har klätt kvarterskrogen Zink i nya kläder

Arkitektbyrån Tengbom har skapat en tidlöst skön inredning med specialritade hyllor, kabinett och skåp till nya restaurangen Gastrotek Zink.

Annons

Brasseriegruppen har öppnat kvarterskrogen Gastrotek Zink centralt belägen på Grev Turegatan 20 i ett av Stockholms mest restaurangtäta områden. Restaurangen är en hyllning till bröderna Guvens restaurang Zink Grill som stängde år 2017. Känslan och stämningen hittar vi längs kusten vid San Francisco, bland Toscanas böljande kullar och i Provence anrika matkultur.

I säsong och hantverk

Med fokus på säsongsbetonade råvaror och gediget hantverk vill Gastrotek Zink skapa en levande mötesplats för gästen som bor och rör sig i området. Genom egenproducerade produkter, ett herbarium, fermenterade grönsaker och en mörningskyl vill restaurangen ge gästen en upplevelse vid varje besök. Varje detalj genomsyras av det gedigna hantverket, nyfikenheten till unika smakkombinationer och en känsla av matglädje och tradition.

 
 
Annons
 

 

Annons

Inspirationen till nya Zink är hämtad från gamla tiders experter, som bagare och slaktare, där verksamheten är uppenbar genom att råvaran exponeras och därmed utgör lokalens karaktär. Zinks matkoncept har säsongens råvaror i centrum, vilket arkitektbyrån Tengbom fångat upp i inredningskonceptet. Här syns mycket specialritade hyllor, kabinett och skåp där allt från konserver till torkade örter exponeras. Stilen är mer tidlös än traditionell, vilket kan ses i bland annat väggpaneler i skarpa och moderna former som flirtar med gångna tiders estetik.

Inredningen ämnar skapa en känsla av en samtida kvarterskrog där närhet till kök, mat och personal är påtaglig genom hela besöket.

Läs mer: 

Se bilderna från förra årets prisutdelning – Formpriset 2018 

Årets möbel 2018

Årets Lauritz Icon 2018 

Publicerat 28 november 2019
Annons