Midsommarkransen är tveklöst ett av Stockholms mest populära områden utanför tullarna, särskilt för unga par och småbarnsfamiljer. Underbara Vinterviken finns tillgänglig precis runt hörnet, och man kan i princip se Södermalm.

Aspudden har däremot vuxit i popularitet i skuggan av Midsommarkransen, som med sina tjugotalsklassicistiska bostäder, lagom puls och fantastiska fasader faktiskt utgör en av Stockholms härligaste förorter. Här finns gamla bostadshus, vissa bevarade bättre än andra, som kan charma vem som helst. Innerstadskänslan är påtaglig trots att man tagit röda linjen ut en bit från Södermalm och City.

veckans hem aspudden fasad
veckans hem aspudden kök

På Sigfridsvägen 1 finns nu en bostad ritad av Albin Brag 1910-1913 till salu, och i det här gränslandet mellan sekelskifte och tjugotalsklassicism händer någonting magiskt. Det tidigare sänkta taket (den som kom på den idén kan dra något gammalt över sig) är borttaget och nu tronar det äkta höga takhöjden i sin prakt. Allt modernt har fått göra plats för gammalt, och det som behövts bytas ut har gjorts så med största finkänslighet för bostadens era.

veckans hem aspudden bord
veckans hem aspudden soffa tavla
veckans hem aspudden kök
veckans hem aspudden blommor
veckans hem aspudden skåp
veckans hem aspudden växt
veckans hem aspudden bokhylla
veckans hem aspudden toalettdörr
veckans hem aspudden draperi
veckans hem aspudden toalett
veckans hem aspudden badrum2
veckans hem aspudden badrum3
veckans hem aspudden sovrum
veckans hem aspudden sovrum

Bostaden på Sigfridsvägen 1 förmedlas av Historiska hem.

Läs mer:

Hemma hos surfaren Freddie Meadows

Lyckan bor på fyra terrasser – vi besöker 79 & Park

Danijela Pavlica blandar sekelskifte med modern inredning

Gilla Residence på Facebook