Annons

Annons

Hon är årets hedersgäst på Stockholms möbelmässa 2018


Hon är årets hedersgäst på Stockholms möbelmässa 2018

Under tisdagen tillkännagav Stockholm Furniture & Light Fair vem som blir hedersgäst på 2018 års upplaga av designveckan i Stockholm.

Årets hedersgäst – som fått uppdraget att göra en installation vid entrén på Stockholm Furniture & Light Fair – är den fantastiska kreatören Paola Navone.

Under sin långa och mångsidiga karriär har hon växlat mellan rollerna som arkitekt, designer, konstnärlig ledare, inredare, kritiker, lärare och organisatör av utställningar och event, både oberoende och för utvalda kunder.

Annons

Baxter, Casamilano, Egizia, Poliform, Slide, Emu, Mamoli, Lando, Reichenbach, Eumenes, Poltrona Frau, Barovier&Toso, Richard Ginori, Riva 1920, Anthropologie, Crate and Barrel, Bisazza, Natuzzi, Serax och Swarovski är några exempel.

Hemma hos Paola i Milano. Foton via Surface mag.

Paolas vardagsrum. Foton via Surface mag.

Paolas badrum. Foton via Surface mag.

Paolas kök. Foton via Surface mag.

Fontana Arte Pinecone, design Paola Navone.

Hon har även vunnit otaliga designpriser så som Elle Deco International Design Awards 2011, 2016 och 2014 kom hon med i Interior Design Magazines prestigefyllda Hall of Fame.

– Paola Navone är en av vår tids mest intressanta och enastående designer. Vi beundrar hennes kreativitet och eklektiska estetik, liksom den fantastiska bredden i hennes produktion. Vad hon än väljer att göra, lyckas hon alltid skapa en unik atmosfär. Det ska bli spännande att se hennes sofistikerade och samtidigt lekfulla uttryck gestaltat i en installation här på mässan, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Upholstered Cloud Sofa, design av Paola Navone.

Paola Navone föddes i Turin men flyttade senare till Milano, även om hon först och främst ser sig som en världsmedborgare: hon drivs av ett stort intresse för de mest åtskilda kulturer – särskilt de österländska.

– Jag är väldigt smickrad över att bli inbjuden som hedersgäst till ett så speciellt evenemang som Stockholm Furniture & Light Fair. Det är en perfekt plats att träffas på och dela med sig av idéer. Traditionerna möts och berikar varandra i en vacker blandning. Du kan fortfarande uppleva traditionen från de stora mästarna blandat med den smittsamma energin från unga formgivare, säger Paola Navone.

Baxter Nepal chair, design Paola Navone.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 6-10 februari 2018 på Stockholmsmässan.

Läs också:

Hanna Nova listar: 9 favoriter från möbelmässan i Milano

Hayon har inrett hotell världen över – spana in hans senaste verk

De formger Designbaren på Stockholm Furniture Fair 2017

Gilla Residence på Facebook
(0)
(0)


AnnonsLaddar