Annons

Annons

Här är Ikeas nya inomhusträdgård – som kan förändra alltIkeas innovationslabb presenterade just en odlingsstation som kan revolutionera sättet vi handlar, lagar mat och bor.

I förra veckan skapade Ikea stora rubriker genom att driva med Apple och deras nya iPhone. Nu hyllas möbeljätten av helt andra skäl.

Genom sitt innovationslabb, Space10, har Ikea tagit fram en prototyp till en odlingsstation för inomhusbruk som ska revolutionera sättet vi odlar.

Annons

Odlingsstationen, som fått namnet Lokal, låter grödorna växa under LED-ljus i en klimatkontrollerad låda, skriver Business Insider. Där kan de växa tre gånger snabbare och kräver 90 procent mindre vatten är traditionell odling.

Gilla Residence på Facebook

Tack vare lamporna går det att odla året runt – och väldigt lokalt.

”Lokal kan hjälpa till att utveckla en ny, lokal försörjningskedja – en som möjliggör att vi odlar mer mat inom städerna, mat som är näringsrik, nyttig och fräsch året runt”, säger Space10:s innovationsdirektör, Guillaume Charny-Brunet.

Man arbetar även på att integrera smart teknik som Google Home, för att användaren till exempel ska kunna prata med växterna och fråga om de behöver något.

Det här låter som ett steg som ligger helt rätt i tiden!

Bilder: Space10

Läs också:

Ikea driver med Apples nya iPhone – och folk älskar det

Ikeas nya app låter dig provmöblera hemma – innan du shoppar

Gråskala och skandinaviska detaljer – här är julens nyheter på Ikea

(0)
(0)


AnnonsLaddar