Annons

Annons

Inredaren Claes Daléns New York-guide – 17 tips


Inredaren Claes Daléns New York-guide – 17 tips

En resa till pulserande New York är inte komplett utan vackra miljöer, god mat och unik shopping. Inredaren och Residence-bloggare Claes Dalén listar sina bästa tips i staden.

Varje år reser tusentals svenskar till New York för att se staden som aldrig sover. Och det är inte så konstigt –  här finns något för alla, inte minst för alla kräsna inredningsfantaster.

Vill du bo bra, vistas i vackra miljöer, äta gott och shoppa kurerad design och inredning som du inte hittar någon annanstans?

Annons

Här en city-guide signerad inredaren och Residence-bloggaren Claes Dalén:

Hotell

Lobbyn på hotellet 11 Howard. Bild via 11 Howard.

11 Howard

Modernt och snyggt med ett toppenläge i södra delen av Soho. I hotellet hittar du även tre andra favoriter; restaurangen Le Coucou, baren The Blond och Studio Oliver Gustavs New York-filial. Är du där på sommarhalvåret och har möjlighet, så satsa då på ett av dubbelrummen med terrass och fantastisk utsikt över Manhattan.

Public

Ian Schragers nya hotellsatsning Public är numera en favorit. Efter att ha bott där en dryg vecka kan jag inte annat än att älska det här hotellet. Här finns en food-court, espressobar, butik, restaurang, flera barer och ett stort bibliotek och lounge – perfekt när man jobbar på distans.

Rummen är liksom alla andra ytor snyggt inredda och har panoramafönster från golv till tak.  Om du väljer ett av rummen högst upp i huset är du garanterad slående vyer över staden. Hotellet är dessutom mycket prisvärt om man jämför med andra likvärdiga hotell i New York.

Restauranger

Cecconi’s nyöppnade restaurang i Dumbo, Brooklyn.

Cecconi’s Dumbo

Cecconi’s är alltid ett säkert kort, oavsett var man befinner sig i världen. Nu har kedjan öppnat ytterligare en restaurang, denna gång i området Dumbo i stadsdelen Brooklyn. Italiensk mat när den är som bäst, kombinerad med goda cocktails och en svårslagen vy över södra Manhattan.

The Grill

Min absoluta favoritrestaurang i New York just nu ligger i Seagram Building i Midtown. Lokalen, som tidigare huserade restaurangen Four Seasons, har genomgått en minutiös restaurering där den fantastiska 50 tals-interiören har bevarats. Matsalens väggar är klädda i palisander och på herrarnas hänger originalkonst av Andy Warhol.

Le Coucou

På Le Coucou tolkar de prisbelönta kockarna det traditionella franska köket. Maten är otrolig och serveras i en fantastiskt vacker miljö, som enbart i sig är värd ett besök för den inredningsintresserade. Lika bra för frukost, lunch eller middag.

Indochine

Legendarisk vietnamesisk restaurang i Noho. Här är det alltid fullsatt och en festlig och stimmig stämning. Drick cocktails och beställ en massa smårätter att dela på. Den exotiska interiören och tapeterna med bananlöv har kopierats otaliga gånger men det är fortfarande något unikt med denna restaurang.

Sant Ambroeus Soho

Sant Ambroeus har restauranger på flera håll i New York och även i Southampton och Palm Beach, men bäst tycker jag den i Soho är. En liten, snygg italienare med perfekt läge bland stans bästa shopping.

Ed’s Lobster Bar

New Yorks bästa lobster-rolls hittar man på Ed’s Lobster Bar på Lafayette. Mycket hummer utan onödig smaksättning och serverat i en perfekt smörstekt brioche. Här går det ofta bra att bara droppa in och trevligast sitter man i baren framför isbäddarna med färska skaldjur.

Barer

Ostron- och absintbaren Maison Premiere i Williamsburg

Maison Premiere

Min favoritbar ligger på Bedford Aveneue i Williamsburg. Maison Premier är en ostronbar som känns som en blandning av Paris, New Orleans och Brooklyn på samma gång. Stämningen och atmosfären är fantastisk oavsett om man kommer för en lättare skaldjursmiddag eller en drink i baren. Dessutom har man specialiserat sig på cocktails baserade på absint, överraskande goda!

Top of the Standard

Högst upp på The Standard Hotel i Meatpacking District ligger baren Top of the Standard. Tack vare de låga byggnaderna runt omkring har man härifrån en oslagbar utsikt både Uptown och Downtown, samt även över Hudson-floden till New Jersey. Välblandade drinkar och en bra barmeny i en härligt glammig och sjuttiotalsinspirerad miljö. Allra bäst är att komma strax innan solnedgången.

The Blond

Hotellbaren på 11 Howard är riktigt bra. Snygg, intim och en kul blandning gäster. På helgkvällar är det ofta fullt tryck och den lilla baren omvandlas till en nattklubb i miniformat.

The Roof

Trots att det var november nu när jag var i New York så intog en riktig värmebölja staden några dagar. Då var det perfekt med utomhusbaren The Roof som är belägen på hotellet Public som vi bodde på. The Roof har en stor terrass på hotellets 18:e våning med utsikt över hela stan. För de kallare årstiderna finns det självklart också en snygg och populär inomhussektion.

Butiker

Butiken Apartment by The Line är inredd som ett hem i ett typsikt Soho-loft.

Apartment by the Line

Mitt i Soho, i ett karaktäristiskt loft, ligger butiken Apartment by The Line. En anonym hiss från gatan tar dig in i denna butik som mer liknar ett hem och ger dig känslan att du kommer rakt in i en New Yorkers privata bostad. Här säljs allt från möbelklassiker till unika, handplockade inredningsdetaljer.

Rizzoli

Bokförlaget Rizzolis bokaffär ligger på Broadway precis intill Madison Square Park. Här ryms mångt fler böcker än bokförlagets egna och man är ofta först ut med nysläppta titlar. Jag är väldigt intresserad av konst-, design-, och fotoböcker och här hittar jag alltid någon ny att köpa med mig hem.

L’Objet

Mitt på West Village bästa shoppinggata, Bleecker Street, öppnade L’Objet sin första fysiska butik. En mysig, liten butik som rymmer mycket inredning och inspiration. Hit går jag för att köpa doftljus och badsalter.

The Future Perfect

The Future Perfect är långt mer än en butik, snarare ett modernt designgalleri för nutida möbler, objekt och konst, mitt i Noho. Här finns en spännande mix av dagens mest kreativa och nytänkande formgivare representerade och bland galleriets stora sortiment av unika eller mycket limiterade inredning hittar man alltid något att inspireras av.

Studio Oliver Gustav

Har man inte varit på nyöppnade Studio Oliver Gustav i Köpenhamn så är hans filial i New York väl värd ett besök. Här får man en fin introduktion till studions numera välkända estetik och det finns alltid någon fin detalj att köpa med sig hem.

Claes Daléns blogg hittar du här.

Läs också:

 6 trendiga restauranger och fik i New York

Reseguide: Inredarens 7 bästa tips i Paris

Guide: Här är svenska designernas smultronställen

Gilla Residence på Facebook
(11)
(0)


AnnonsLaddar