11 nyheter att hålla koll på från Formex

Just nu pågår Formex-mässan i Stockholm som presenterar det främsta inom design och inredning. Här är 11 nyheter att hålla koll på framöver!

Annons
rym2
 
rym3
 
vesterbro_miljo_3189x2126
 
Annons
EKPR_Kajsa-Cramer__0kr_1000000018095
 

20-23 januari pågår Nordens största fackmässa för design och inredning, Formex, i Stockholm. Mässan presenterar det främsta inom design och inredning – och en hel del nyheter presenteras från både små och stora formgivare. Residence var på plats och delar med sig av 11 riktigt spännande nyheter som är väl värda att hålla ögonen på framöver.

Annons

1. Kristina Stark presenterar ny tolkning av klassiskt föremål

Still-Life-Bowls-with-Spout-Design-Kristina-Stark.
 

Den uppskattade designern Kristina Stark presenterade i samband med Formex den nya Design: Kristina Stark Still Life Spillkum – en personlig nytolkning och uppdatering av dåtidens spillkum, en stor skål med hällpip. Klassiskt, vackert, tidlöst och spännande i all sin enkelhet. För en längre intervju med Kristina Stark: se här.

2. Ny svensk keramik signerad Anna Elzer Oscarsson

AEO_group
 

Det finns många som är svaga för keramik och i samband med Formex presenterades en nyhet som får benen att fullkomligt vika sig. Företaget AEO, Anna Elzer Oscarsson, visade upp sin nya serie kollektion keramik Dancing Dune. En vacker kollektion som skapar en perfekt kombination av gammalt och nytt: både handens verk och modern 3D-design. Håll utkik på Residences sajt för intervju med den spännande designern.

Annons

3. Mattias Stenberg formger vaser för Kosta Boda

septum vas mattias stenberg kosta boda
 

Tre vaser med nytt spännande uttryck kombinerat med en tekniskt hög kvalité. Det är resultatet av Kosta Bodas nya designer Mattias Stenbergs nya kollektion Septum som lanserades i samband med Formex. Vaserna fungerar precis lika bra i grupp som enskild vas. Tummen upp!

4. Dansk design och spännande nyheter från Kristina Dam

kristina dam2
 
kristina dam3
 


Annons

Från Kristina Dams monter gick besökarna inte lottlösa. Här avlöste nyhet efter nyhet varandra – alla lika vackra och övertygande om den danska designens storhet. Här fanns allt från vackra skulpturer med olika strukturer som väckte nyfikenhet till en ögonfallande spegel och en lyxig dagbädd i vackert läder. Ett namn att hålla koll på är helt klart: Kristina Dam – och självklart kommer en intervju med henne upp på Residence sajt inom kort.

5. House of Rym gör ny serie porslin i stengods

rym1
 

Hos House of Rym, som med sina karaktäristiska mönster lätt känns igen, fanns en mängd nyheter: bland annat en något mer avskalad nyhet som Residence tyckte mycket om. De presenterade en ny kollektion av stengods signerat designern Karin Strömberg. Kollektionen innehåller en karaff, skålar, tallrik med vacker kant och två varianter av den klassika ampeln. En kollektion som med fördel kan matchas med House of Ryms mer karaktäristiska muggar och tallrikar.

Annons

6. Färgstarka Mateus presenterar ny skål och ljuslykta

41566_1-Redigera
 

Filippa Lundahl står bakom det uppskattade företaget Mateus två nyheter under Formex. Detta i form av en ny skål och en ljusstake till kollektionen Bubbles som hon formgav. De två nya tillskotten känns självklart för Mateus som på nytt visar att deras porslin går att kombinera i evighet.

7. Nya förmågor visar framfötterna

BIOPHILIA_3w
 
2-4A
 
sb_double_1_s
 Annons

Stoft studio grundades 2013 av Jenny Ekdahl, Joel Herslow och Ola Nystedt. Under Formex presenterade de en rad produkter som fångade ögat. Bland annat lampan Minor Flaws, skåpet Dear Disaster Birch Wood och keramikkollektionen Biophelia. Helt klart en spännande trio att hålla ögonen på framöver!

8. Vackra vaser från Lyngby

Lyngby_vasen_black_ruivina_marble_miljoe
 

Det danska företaget Lyngby presenterade en rad nyheter på Formex. Residence fastnade för deras nya vaser som känns lika tidlösa som klassiska.

Annons
EKPR_Kajsa-Cramer_Miljöbild_0kr_15066
 

Göteborgsbaserade keramikern Kajsa Cramer var på plats på Formex och levererade spännande nyheter. Bland annat har hon gått från hennes keramikbas i svart och vitt till att addera färg. Ljusrosa och ljusgrönt fick keramiken prydas med nu. Cramer tog även klivet från keramik till kläder och presenterade en kollektion i siden. Det ska verkligen bli spännande att följa!

10. Stålverket presenterar spännande nyheter

stalverket nyheter formex
 

Möbler som funkar på små ytor, och ibland har mer än en funktion. Det har varit Stålverkets motto sedan starten. Tummen upp för den nyintroducerade gröna färgen samt bland annat en bänk, ett tidningsställ samt en blomlåda. Och för att ett nystartat företag utgår från svensk produktion och hämtar inspiration i den småländska hantverkstraditionen.

Annons

11. Ylva Skarp aktuell med nya grafiska mönster

Print SS16-1-jpg
 

Hennes illustrationer och kreationer har alltid stått för sig själva. Under Formex presenterade hon en rad spännande nyheter som i vanlig ordning fångar ögat. Bland nyheterna fanns nya vackra posters, textiler och ny keramik med tillhörande illustrationer. Tummen upp!

Annons