11 saker att spana in på möbelmässan 2020

Ska du besöka möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair och designveckan 2020 i Stockholm? Vi listar sakerna och programpunkterna du inte vill missa!

Annons

Lördagen den åttonde februari är Stockholm Furniture and Light fair, möbelmässan, öppen för allmänheten. Här kan man inspireras, hitta nya favoriter, spana in hur vi kommer inreda i framtiden och förkovra sig i allt som har med heminredning att göra. Utöver alla montrar finns det under lördagen även flera intressanta föredrag som besökare kan ta del av. Det finns helt enkelt mycket som man inte vill missa!

Vi listar 11 saker att spana in på allmänna dagen på möbelmässan 2020!

1. Greenhouse

Greenhouse är ett populärt område i hall C där designskolor och nya formgivare visar upp sina prototyper, idéer och ny design. Här kan du förvänta dig intressanta innovationer, särskilt på tema hållbarhet. Missa inte Transparency – of glass and cyclic systems eller prisbelönade Posture X.

2. Samtal om inredningstrender 2020

Nyfiken på vilka trender som kommer dominera det kommande decenniet? Klockan 13:30-14:00 samtalar ELLE Decorations editionschef Karin Ohlsson-Leijon och Residence editionschef Imke Janoschek i Victoriahallen/designbaren om färg, form och utmaningar vad gäller inredning i det nya decenniet.

Annons

3. Så inreder du hållbart – intervju med Emma Olbers

Emma Olbers, som bland annat utsågs till årets designer av ELLE Decoration 2020, samtalar om hur man kan inreda utifrån ett hållbart förhållningssätt. Moderator är Residence editionschef Imke Janoschek och samtalet äger rum klockan 12:00-12:30 i Victoriahallen/designbaren.

Från Doshi Leviens utställning på Möbelmässan 2020
Från Doshi Leviens utställning. Foto: Jonas Lindström  

4. Utställning av hedersgästerna Doshi Levien

På entrétorget huserar årets hedersgäster, den indisk-brittiska duon Doshi Levien. I utställningen, som är en abstrakt version av deras studio, vill de ge besökare en inblick i deras arbetsprocess som handlar om såväl arkitektur och konstruktion som enskilda objekts form och färg.

5. Designbaren & Arranging Things Bazaar

Ta en paus och ett glas i designbaren som ligger intill scenen där alla intressanta samtal förs. Missa inte heller Arranging Things Bazaar som ligger precis intill – en härlig pop up-shop med fina detaljer för hemmet!

Annons

6. Stilinspiration med Pella Hedeby

Under lördagen bjuds det på många intressanta samtal på scenen. Klockan 13:00-13:30 talar Pella Hedeby, inredare, stylist och bloggare på ELLE Decoration, om att hitta sin tidlösa stil, vad hon inspireras av och hur man lyckas välja färre, men bättre och på så vis göra vardagen enklare.

Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair.
Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair. Foto: Jonas Lindström  

7. Alla fina montrar

Det allra bästa med mässan? Att strosa runt och få en enorm dos inspiration! Det finns flera kreativa och fotovänliga montrar, som exempelvis Fogias som tagits fram av Note Design Studio. Räkna med gott om tid för att promenera runt i de tre hallarna och missa inte de mindre formgivarna som också har mycket fint att erbjuda!

8. Bukowskis Born Classic

Born Classic är en utmärkelse som delas ut i samarbete mellan Bukowskis och Stockholm Furniture & Light fair. Utmärkelsen går till en ny möbel eller belysning som anses kunna bli en ny skandinavisk designklassiker i framtiden. Utmärkelsen delas ut vid 11:30 i Victoriahallen/designbaren.

Annons

9. 70 år av skandinavisk design

Jubileumsutställningen 70 Years of Scandinavian Design hittar du i hall C. Här finns utvalda klassiker från sju decennier. Mellan 15:00 och 15:30 talar dessutom journalisten Dan Gordon, som kurerat utställningen, på scen.

70 år av skandinavisk design - utställning på möbelmässan 2020
Från 50-talet till i dag – 70 år av skandinavisk design visas upp på Stockholm Furniture & Light fair. Foto: Jonas Lindström  

10. Home – A place to stay or to display

Frida Ramstedt driver bloggen Trendenser och har skrivit boken “Handbok i inredning & styling”. På möbelmässan visar hon upp utställningen “Home – A place to stay or to display” och talar om dagens inredningsinspiration, grundläggande inredningskunskaper och hur man lyckas inreda mer klimatsmart.

11. Celebrating Colors med Lisbeth Larsen

Älskar du färg i inredningen? Då ska du inspireras av Jotuns globala kulörchef, Lisbeth Larsens dragning. Hon kommer prata om trendfärger för decenniet, färgval och hur de påverkar oss.

Läs mer:

Trendspaning: 5 stora belysningstrender 2020

7 inredningstrender på möbelmässan i Paris 2020

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 05 februari 2020
Annons