Bastu och badrum.

14 utvalda favoriter till bastu och badrum

Böljande glas, runda bastuaggregat och struktur i materialen. När vi skapar rum för bastu och bad är det fokus på detaljerna – och maxad njutning.

Annons

Mörkt och omfamnande

Yasuragis bastu.
Yasuragis bastu med mörka färger och naturinslag.  

Den mörka färgen har smugit sig ända in i bastun. Kanske är det rentav enklare att slappna av i en mörk, varm miljö? Här, i Yasuragis bastu, har led-slingor och lampor under lavarna valts bort. I stället får dagsljuset svepa över träytorna och den vackra grenen som kilats fast mellan tak och golv.

I eldens sken

Harvia Linear 22 green flame.
Harvia Linear 22 green flame.  

Harvia Linear 22 green flame ger kontrollerad förbränning och det ger i sin tur reducerade utsläpp av kolmonoxid och partiklar. Kan kompletteras med vattentank på sidan som hettar upp vatten och stenar upptill ger jämn värme och skön ånga. Från 10 890:-, Harvia.

Annons

Sitt fint

Små hamam-handdukar.
Små hamam-handdukar är perfekta sittunderlag i bastun.  

Små hamam-handdukar är perfekta sittunderlag under bastubadet. Handgjorda i Turkiet med blå rand i 100 procent linne, 46x65 cm, 210:-, Noy Rd.

Bad utan skav

Kakel Combine vertical grön.
Kakel Combine vertical grön är perfekt för en vilsam atmosfär.  

Kakel, sten och trä är materialen vi vill ha i bastun. För att få en vilsam atmosfär är det viktigt att inget skaver när det kommer till material- eller färgmix. Vill du få in färg, har svenska Ton i ton ett sortiment med färgkoordinerade produkter där allt från blandare till fästen för duschväggar, lampor och kommoder harmonierar. Kakel Combine vertical grön, 458:- per kvm, Circle lampa grön, 1 395:-, Ton i ton.

Annons

Bygga eget

Lisa Gerholms bok Bygga bastu.
Få inspiration i Lisa Gerholms bok Bygga bastu.  

En egen bastu, kanske som här ytbehandlad i yakisugi – bränt trä, med steg-för-steg-instruktioner och massor av inspiration i Lisa Gerholms nya bok Bygga bastu (Natur & kultur).

Organisk form

Aggregatet Hive.
Aggregatet Hive som fylls med stenar för att värma upp bastun.  

Stenen olivindiabas är en förträfflig bastusten som lagrar mycket värme. Huum gör vackra aggregat i rostfritt stål som fylls med stenar. Finns för el eller för vedeldning. Här är deras stora modell Hive som håller upp till 270 kg sten, finns också i mindre storlek. Prisexempel 12 kW, ca 14 000:-, Huum.

Annons

Fina snitt

Badrumssystemet Free zone.
Badrumssystemet Free zone.  

Badrumssystemet Free zone ger stora valmöjligheter att skräddarsy badrummet med handtagsfria moduler. Materialen till skiva, paneler och fronter kan väljas ur Boffis hela sortiment. Freehand med träpanel skuren med horisontella eller vertikala skåror är bland de nyaste. Pris på förfrågan, Boffi/De Padova.

Detaljkänsla

Möbelserien Epos.
Möbelserien Epos.  

Norska inredningsprofilen Halvor Bakke var involverad när Svedbergs tog fram möbelserien Epos. Samarbetet resulterade i ett stort urval fronter, funktioner och kombinationer. Flera olika färger, öppen eller stängd förvaring och integrerade eller utanpåliggande tvättställ. Prisexempel kommod, från 13 000:-, Svedbergs.

Annons

Effektfullt

Linjeglas.
Linjeglas skapar vackra effekter.  

Linjeglas skapar vackra effekter och ger lite insynsskydd. Dessutom syns inte vattendroppar och kalkfläckar lika tydligt som på vanligt glas. Toniton gör fasta dusch-väggar med beslag och fästen i en mängd kulörer. Svängbar dörr och lösningar för hörn och badkar kan beställas. Pris på förfrågan, Toniton.

Svävande

Badrumsskåpet Flûte.
Vägghängande badrumsskåpet Flûte.  

Lätt känsla och dessutom lättstädat blir det alltid med vägghängda kommoder och inredningar i badrummet. Badrumsskåpet Flûte har mjuka kanter upptill och nertill och belysning i räfflade tubformade glaspartier som får spegelskåpet att sväva. Pris på förfrågan, Ex.t.

Annons

Lerig känsla

Lermask för hela kroppen från L:a bruket.
Lermask för hela kroppen från L:a bruket.  

En lermask för hela kroppen med rengörande alger, appliceras i en kvart för att sedan sköljas av, tadaa, en ny känsla för hud, knopp och kropp! Clay mask, 500:-, L:a bruket.

Livets plagg

Badrock från Tekla.
Badrock från Tekla.  

Underbar badrock från Tekla med huva, i 385 grams frotté för extra mys. 1 895:-, Tekla.

Borsta bort stressen

Badborste från Iris hantverk.
Badborste från Iris hantverk.  

Härlig badborste från Iris hantverk, handgjort i ett litet borstbinderi i Stockholm. 298:-, Iris hantverk.

Träkänsla inpå kroppen

Parfym från Sprekenhus Bois Clair.
Parfym från Sprekenhus Bois Clair.  

Parfym som doftar av citrus, ingefära och trä, Sprekenhus Bois Clair, 2 100:-.

Publicerat 17 november 2022
Annons