15 tidlösa designgåvor att ge i studentpresent

Snart är det dags för studentfester runtomkring i Sverige. Men vad ska man ge i studentpresent? Här tipsar vi om 15 snygga gåvor vars tidlösa design garanterat kommer att uppskattas.

Annons

Inom bara några veckor är det dags för studenterna att ta på sig studentmössan, springa ut och sjunga om sin lyckliga dag. Ska du fira en nybliven student i år, men är osäker på vad du ska ge i gåva? Att hitta rätt studentpresent kan vara en utmaning.

Klassiska, stilrena gåvor som de flesta har användning för i hemmet är dock alltid ett säkert kort. Därför listar vi här 15 fina studentpresenter som står sig – år efter år.

1. Vänskapsknuten, Svenskt tenn

 

En designklassiker från Svenskt tenn som formgavs av Josef Frank som en symbol för fred och vänskap. Finns i mässing och som försilvrad. Läs mer och köp här. 

Annons

2. Presskanna, Stelton

 

Stilren presskanna från Stelton designad av Erik Magnussen. Finns i svart (reklamlänk), vitt (reklamlänk), grått (reklamlänk), grönt (reklamlänk), blått (reklamlänk) och rostfritt (reklamlänk). Läs mer och köp här.   (reklamlänk)

3. Flasköppnare, Georg Jensen

 

Elegant flasköppnare från Georg Jensen, läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

4. Land’s End Trivet-underlägg, Skultuna

 

Art Deco-inspirerat underlägg i mässing med blank yta, läs mer och köp här. (reklamlänk)

5. Ljuslykta, Tom Dixon

 

Ljuslyktan Etch Dot från Tom Dixon passar för värmeljus och ger ett fint sken. Ljuslyktan finns i svart (reklamlänk), mässing (reklamlänk), stål (reklamlänk) och koppar (reklamlänk). Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

6. Lilla apa och studentmössa, Kay Bojesen

 

En lekfull inredningsdetalj är den klassiska lilla apan från Kay Bojesen. Med en studentmössa i antingen rött (reklamlänk) eller blått (reklamlänk) blir det en komplett studentpresent. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

7. Champagneglas, Iittala

 

Essence champagneglas från Iittala som även passar för cocktails och som dessertskålar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

8. Vas, Klong

 

Äng Vas från Klong har redan blivit en modern designklassiker. Vasen är gjord i glas och massiv mässing, läs mer och köp här.  (reklamlänk)

9. Kalender, House Doctor

 

Snygg kalender som aldrig tar slut, gjord i trä med svart tryck från danska House Doctor. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

10. Cloudy kruka, DBKD

 

Den tidlösa krukan Cloudy är formgiven av inredningsprofilen Hanna Wessman och finns i vitt (reklamlänk), greige (reklamlänk), rött (reklamlänk) och mörkgrått (reklamlänk). Krukan finns i storlekarna mini, small, medium och large. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

11. Bricka, Normann Copenhagen

 
 

En tidlös, snygg bricka med flätad rotting. Finns i grått (reklamlänk), rostrött (reklamlänk)och svart (reklamlänk). Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

12. Blad burk, Klong

 

Stilren burk med tillhörande skopa för kaffe eller te. Blad burk finns i två olika storlekar och färger, läs mer och köp här.  (reklamlänk)

13. Season ljusstake, Georg Jensen

 

Klassisk ljusstake från Georg Jensen, formgiven av Maria Berntsen. Finns i rostfritt stål (reklamlänk) samt förgylld i 24 karat guld (reklamlänk). Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

14. Knuff salt- och pepparkvarn, Klong

 

Salt (reklamlänk)– och pepparkvarn (reklamlänk) formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för Klong med inspiration av spelet Fia med knuff. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

15. Tekanna, Marimekko

 

Marimekkos klassiska Oiva-tekanna är formgiven av Sami Ruotsalainen. Den stilrena tekannan är tillverkad i stengods med ett handtag i trä. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Läs också:

Wendelbo: 5 sämsta studentpresenterna

Här är butiken som samlar framtida designklassiker

12 nordiska designklassiker att satsa på i vår

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons