16 fina doftljus med doft av jul

Sprid doften av jul i hemmet redan långt innan högtiden är här. Vi listar 16 ljus som doftar kanel, brasa och nejlika – och allt annat som hör julen till.

Annons

Vilken doft förknippar du med juletider? Kanske är det äpple och kanel, apelsin och nejlika eller doften från den sprakande brasan som värmer upp hemmet? I år finns flera snygga och väldoftande ljus som lyser upp och gör väntan på jul lite mysigare och mer stämningsfull. Vi listar 16 fina alternativ – vilken blir din favorit?

1. Julenatt doftljus, Åhléns

Julenatt doftljus från Åhléns
 

Doftljus i mörkröd behållare med doft av julens kryddor och brasa. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Doftljus kanel, Lagerhaus

Doftljus med doft av kanel till jul
 

Doftljus i klassisk glasburk med juletikett. Doftar kanel och har en brinntid på 38 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Ljus med doft av äpple och kanel, Lexington

Doftljus till jul från Lexington
 

Lyxigt doftljus i mörkröd och guldfärgad behållare som sprider en doft av äpplen och kanel. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Jul, Skandinavisk

Skandinavisk doftljus till jul
 

Härlig juldoft i burk av glas med björklock. Doftljuset är svagt kryddat med kanel, ingefära och nejlika. Finns att köpa här (reklamlänk). Finns även som doftpinnar här (reklamlänk).

5. Rimfrost, Torplyktan

Rimfrost doftljus från Torplyktan
 

Ett doftljus vars doft inspirerats av stilla, vita vinterlandskap och knarrande snö under fötterna. Ljuset är gjort av sojavax och burken är av återvunnet glas. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Flamma, Skandinavisk

Flamma doftljus från Skandinavisk
 

Stilrent ljus i glasbehållare med en rökig doft som påminner om en brasa. Ljuset finns i två storlekar, varav det mindre har en brinntid på 16 timmar och det större har en brinntid på 50 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Juldoftljus, Ferm Living

Doftljus med julkalender från Ferm Living
 

Doftljus som även fungerar som en julkalender när man kryssar för de 24 dagarna ner till jul. Ljuset doftar kanel och finns även i vitt och rödbrunt utförande. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

8. Christmas Eve doftljus, Yankee Candle

Yankee Candle doftljus till jul
 

Traditionellt doftljus från amerikanska Yankee Candle med en juldoft av sockrade plommon och kanderade frukter. Ljuset har en lång brinntid på mellan 65 och 90 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

9. Crushed Candy Cane, Voluspa

Doftljus till jul från Voluspa – doft av julgodis
 

Ljuset för dig som älskar doften av julgodis! Det här ljuset sprider en doft av pepparmint och nybakade kakor och har en fin förpackning i juligt rosa och rött. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Midvinter, Torplyktan

Midvinter doftljus från Torplyktan
 

Det här doftljuset ska ha en doft som påminner om snötäckta granar och den värmande brasan i stugan. Doftljuset är gjort av sojavax och behållaren av återvunnet glas. Finns att köpa här (reklamlänk).

11. Nordic Pine doftljus, Meraki

Nordic Pine doftljus från Meraki
 

Doftljus som sätter julstämningen i hemmet, både med sin doft och sin fina mörkröda behållare. Ljuset har en brinntid på 35 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

12. Firewood fig, H&M Home

Julrött doftljus från H&M Home
 

Klassiskt, julrött doftljus i vacker glasbehållare från H&M Home. Ljuset har en brinntid på cirka 30 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

13. Doftljus, Lagerhaus

 

Litet doftljus med texten ”All I want for christmas is u” och doft av bär. Ljuset har en brinntid på 45 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

14. Doftljus Cinnamon Chai, WoodWick

Juldoftljus från Woodwick – doftljus med lång brinntid
 

Rött ljus i glasburk med doft av kryddig kanel och rogivande vanilj. Doftljuset har en brinntid på hela 180 timmar och är tillverkat av sojavax. Finns att köpa här (reklamlänk).

15. Doftljus No 1 Black Wood, Quod

Doftljus från Quod no 1 Black Wood
 

Elegant doftljus tillverkat av sojavax med en brinntid på upp till 80 timmar. Det här ljuset, som är producerat i Sverige, har en doft av rökigt cederträ, kryddnejlika, vanilj, ros och jasmin. Finns att köpa här.

Annons

16. Set med doftljus, Skandinavisk

Set med doftljus från Skandinavisk
 

Set med fyra små ljus med olika dofter av jul – Flamma, Skog, Hygge och Jul. Doftljusen består av vegetabiliskt vax och har en brinntid på 16 timmar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Foto högst upp: Quod, Unsplash

Läs mer:

18 fina adventsstjärnor till jul

Trendigt julpynt till granen – 20 shoppingtips i olika stilar

14 snygga adventsljusstakar till julen 2019

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 04 november 2019
Annons