3 kreativa tips – så inreder du med svart i fokus

Annons

En stark trend just nu är att våga ersätta hemmens vita toner med mörkare färger. En trend även Lotta Agaton nämnde i sin senaste trendspaning. Fler och fler följer trenden och målar framför allt sina väggar i mörka favoritkulörer.

Men hur är det med resten utav inredningen och hur lyckas man egentligen att även inreda svart? Residences bloggare Elin Kickén har tillsammans med stylisten Evalotta Sundling och fotografen Osman Tahir jobbat genomgående med temat svärta i projektet Black Noir, där de gått in helhjärtat för att jobba med svarta färger i hemmet. Nu ger hon sina tre bästa tips på hur du lyckas inreda svart: från första penseldrag till att våga inreda svart på svart.

Black-Noir
 

1. Jobba med kontraster.

–  Många är rädda för svart och tycker det kan uppfattas hårt, men det kan också vara väldigt bra att få in svart för att liva upp och att skapa kontraster till den övriga inredningen man har. Jobba gärna med olika strukturer för att göra det mer spännande och livfullt.

Annons

2. Svart på svart.

– Våga att jobba svart på svart. Väljer man att måla en vägg svart så är mitt tips att fortsätta på samma linje och även måla möblerna svarta. Har du till exempel ett sideboard eller hyllor på väggen är det snyggt att måla allt som en enhet. Det ger ett tydligare intryck och blir stilrent.

3. Rama in.

– Om man inte riktigt vågar fullt ut är det snyggt att bara måla en vägg, en ytterdörr eller någon möbel svart. Det blir väldigt effektfullt och kan skapa fina inramningar i hemmet.

Black-Noir-3
 


Foto: Osman Tahir
Styling: Elin Kickén och Evalotta Sundling

För fler bilder och mer inspiration, läs Elins blogg här.

Annons