oya porslin

Årets trend: stänkmönstret!

Stark karaktär och grafiska mönster. Årets mönster är helt klart stänkmönstret! Här är Residence 3 favoriter på temat!

Annons

Max Lamb, Masayoshi Oya och Jerszy Seymour har alla gjort det. Tillsammans har de varit trendsättande och delaktiga i att göra stänkmönstret till årets absolut tjusigaste mönster.

1. Max Lamb

splatter-stool-max-lamb-hem-furniture-design_dezeen
Foto via: Dezeen  

Den brittiska designern Max Lamb designade ursprungligen pallen Last Stool för Discipline men har nu fått en ny kostym för Hem. Pallen med det tjusiga stänkmönstret kommer i fyra färgsättningar och målas för hand. Last Stool Splatter lanserades i Milano och blev snabbt en snackis och ett visar verkligen att stänk är ett mönster att räkna med i år!

Annons

2. Masayoshi Oya

oya porslin
Foto: Charlie Drevstam  

Den japanska formgivaren Masayoshi har studerat keramik på Aichi Prefectual Setoni Tokyo och på Capellagården. Från sin bas i Göteborg gör han fantastiska fat och koppar med det vackra mönstret.

3. Jerszy Seymour

jerszy-seymour-happy-endings-magis-milan-design-week_dezeen_936_1-468x468
Foto via: Dezeen.  

Under möbelmässan i Milano lanserade det italienska företaget Magis möbler och accessoarer tillsammans med designers som Konstantin Grcicbröderna Bouroullec och Jerszy Seymour för att fira företagets 40-års jubileum. Den tyska designern Jerszy Seymour tog fram lätta, tjusiga stolar och bord – givetvis i det populära stänkmönstret!

Annons