Nu börjar det bli hög tid att ge uteplatsen lite omtanke och ibland räcker det inte att inreda med mysiga dynor, belysning och vackra blommor.

Trägolvet ska inte bara se inbjudande ut, det är också viktigt att det är jämnt och fint utan oangenäma stickor och flisor.

Vill du behålla den naturliga träkänslan, men ändå ge ditt uteplatsgolv ett lyft är lasyr något för dig. Den transparenta färgen behåller träets naturliga struktur och finns i flera nyanser – dessutom bidrar lasyr till ett mer hållbart utomhusgolv.

Alcro_lasyrpadd

3 tips för att lyckas med lasering:

Steg 1 – Förarbete

Underarbetet är A och O för ett bra resultat och innan du sätter igång bör du ha tvättat, slipat och fått bort alla lösa partiklar från underlaget. På så vis har du skapat en bra förutsättning för en jämn och fin lasyr. Tänk också på att underlagets fuktkvot inte bör överstiga 16 procent.

Steg 2 – Lasering

Stryk laseringen på en bräda i taget för att undvika överlappning. Använd en målardyna för en slät och jämn applikation och stryk på 1-2 gånger. På mer sugande material kan det krävas 2 strykningar. Antalet skikt kan påverka kulören, så stryk på lika många gånger på alla brädor.

Steg 3 – Ha vädret i åtanke

Undvik att måla när det är risk för regn eller dagg 4-6 timmar efter avslutad lasering och tänk på att låta ytan torka ordentligt innan du slutbehandlar.

Häll aldrig färg eller lösning i avloppet.

Foto: Anders Roth Källa: Alcro Trend

Startbild: Mondo Ceramica / The Daily Dose